www.car.cz
 

Smrt českého vozu osm kilometrů před cílem Baja Espana
     22.7.2007 15:57 - tisková zpráva


Stéphane Peterhansel udržel i dnes vedení a vyhrál tak letošní Baja Espana 2007.

Dnešní závěrečná speciálka o délce 252 km rozhodovala. Stephane Petrerhansel ji vyhrál o pět sekund před Colinem McRaem a potvrdil tak své vítězství v náročné Baja Espana. Colin sice zajel druhé časy, ale ještě včera večer obdržel penalizaci 15 minut za to, že ve speciálce použil rukavice se špatnou homologací FIA (ostatně podobně dopadlo asi dalších dvacet posádek za nehořlavé spodní prádlo, kukly, kombinézy apod.) a tak bylo prakticky již včera rozhodnuto.

Na ni Roma díky tomu postoupil na konečné druhé místo. Díky dalším penalizacím se naše posádka Zapletal – Janáček dostala ještě včera na 8. místo absolutně a měla tak dobrou výchozí pozici pro závěrečný speciál. Ten vycházel skvěle až do 232 km. Mirek jel ve výtečném tempu a zhruba na 170 km se dotáhl na holanďana, který startoval 2 minuty před ním.

Van Deijne byl v celkové klasifikaci ale až za námi, takže jsme mohli v klidu dojet za ním a věděli, že svou pozici udržíme, možná i poskočíme vpřed. Dvacet kilometrů před cílem však skončily všechny naděje na dobré umístění, když se na přední okně objevili kapky oleje a v kabině kouř…

Motor bez sebemenšího náznaku zkolaboval a my se rozhodli jet, kam až to půjde. Nakonec definitivně umřel 8 km před cílem, kdy všechen olej skončil na předním okně, lyžině, prostě všude možně jen nebyl tam kde má za normálních okolností být. Místo dnešního 4.místa absolutně v závěrečné SS a celkové zhruba 7. pozice (druhé ve třídě diesel) jsme stáli u nefunkčního stroje a nadávali na osud.

V takové konkurenci za účastni tří továrních vozů by to byl nečekaný úspěch, ale… snad příště. Petr Procházka zajel dnes skvěle a skončil na 27.místě. To ho posunulo v celkové klasifikaci na slušné 31. místo.

Výsledky jsou zatím neoficiální, ale mnoho se na tom již asi nezmění. Oficiální výsledky můžete najít na www.bajaspain.com.

Nyní se pojedou dva závody českého a maďarského šampionátu a poté ke konci srpna další závod Evropského poháru Baja ve Velké Británii.

Pěkný den přeje ze Zaragozy

Za celý OffROADSPORT CZ tým

Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Pit Babes na SuperBike Brno 2007, foto A. Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose