www.car.cz
 

Baja GB odstartovala 10 km dlouhým prologem s dvěma českými vozy
     18.8.2007 09:20 - tisková zpráva


Dvě posádky týmu OffROADSPORT CZ se vydaly do Walesu, kde se koná třetí díl Evropského seriálu Baja. Zapletal s Janáčkem zkouší novou techniku v podobě továrního Mitsubishi L200 a Pořízek s Korejzem startují na svém tradičním Mitsubishi Pajero Di-D.

Dnešní první etapa měřila 94 km, ale měřená RZ „Radnor forest“ měla jen 9,6 km. Stálé proměnlivé počasí a teploty okolo 15ºC nechávají týmy spekulovat nad použitým obutím.

Přeci jen v posledních týdnech zde bylo dosti srážek a celý závod je natahán především po zdejších lesích. Přesto padla volba na závodní šotolino/kamenité BF Goodrich pro jejich odolnost. Tato volba se ukázala prozatím jako správná. Bahno sice místy v lesích bylo, ale po projetí předjezdců (jedním z nich je Alister McRae na novém voze McRae Enduro) a prvních závodních vozů ho byla většina již vyházena.

Pro posádku Zapletal – Janáček bylo vše nové, ale každým metrem se s výkonným autem více a více sžívali. Bohužel kilometr před cílem se jim podařilo přejet jednu odbočku a otočení se na úzké cestě a následné vrácení zpět na trať znamenalo ztrátu minimálně 25 vteřin. I tak jim ale po prologu patří 7. místo v absolutním pořadí.

Mirek k tomu rozpačitě dodává: „V autě cítím velký potenciál a věřím, že se brzy dostaneme do tempa. Bohužel se nám podařilo vyrobit nepříjemnou chybu která stála hodně času, ale jsme teprv na začátku závodu a je před námi zhruba 400 ostrých kilometrů, takže uvidíme…“.

Zdeněk Pořízek nemá prology příliš v lásce a patří mu po něm tedy 11. místo. Ihned po prologu ale museli mechanici vyměnit řízení u jeho vozu, neboť se na krycí lyžině objevil hydraulický olej, který z něj vytékal. Díky krátkému servisu se museli kluci hodně otáčet, ale i tak bohužel přesáhli časový limit o 7 minut.

Úvodní RZ se stala kořistí Borise Gadasina z Ruska, který jede na Nissanu Navara týmu Overdrive. Vítěz Baja Italia tedy dává najevo, že to s atakem na titul Evropského šampióna myslí vážně. Znepříjemnit mu to zde může především Blazquez, Sýkora a v neposlední řadě i Zapletal. Nechejme se překvapit. Zítra čekají jezdce čtyři měřené RZ a startuje se již o sedmé ranní.

O tom jak si naši vedli se pokusíme informovat zítra v podvečer. On-line výsledky můžete najít na www.bajawales.com. Pár fotografií bude brzy na našich stránkách www.offroadsport.cz, které se po závodech ještě doplní o další galerii.

Za celý OffROADSPORT CZ tým

přeje pěkný víkend

Míla Janáček

Průběžné pořadí BAJA GB 2007 po prologu:

1. GADASIN/MIRONENKO RU/RU Nissan Navara 7:09.4
2. MIDDLETON/O'GORMAN GB/GB Rally Raid F350 7:24.9
3. SYKORA/SYKORA SK/SK Mitsubishi Pajero 7:25.8
4. HOPKINS/ TOROSYAN GB/GB Landrover Discovery 7:27.3
5. GRIGOLETTO/BRIANI I/I Fornasari RR450 7:38.8
6. BLAZQUEZ/TRIAS E/E Nissan Pathfinder 7:42.2
7. ZAPLETAL/JANACEK CZ/CZ Mitsubishi L200 7:43.4
8. FORNASARI/DE MICHELIS I/I Fornasari RR450 7:51.8
9. Van DEIJNE/ROSEGAAR NL/NL Mitsubishi L200 7:52.3
10. TERMENS/VILALTA E/E Mitsubishi Montero 7:53.4
11. PORIZEK/KOREJZ CZ/CZ Mitsubishi Pajero 8:03.6

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Enduro zavítalo do okolí Bechyně, foto týmu KBS, Martin Pichl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose