www.car.cz
 

Zdravíme z Hailu. Pondělí - den přejímek
     11.2.2008 22:42 - tisková zpráva


Zdravíme z Hailu. Pondělí - den přejímek.


Dnešním dnem začíná oficiálně závod Hail Saudi Baja, který je první částí mezinárodní série BAJAs. Dopoledne budou probíhat administrativní a poté v odpoledních hodinách technické přejímky.

Organizátorům se podařilo po loňské kandidatuře dostat tento zajímavý závod do kalendáře FIA, a tak začali pilně pracovat na této v místních podmínkách mega akci. Po celé SA visí billboardy, televize a noviny jsou plné upoutávek a reportáží a tato zem závodem doslova žije. Toho jsme si nemohli nevšimnout hned po našem příletu do Jeddahu, když Vás všichni vítají, vědí proč jste přiletěli a chtějí se s vámi fotit…  Pomalu si připadáme jako filmové hvězdy, ale je to lepší, než kdyby na nás mířili samopaly!

Organizátoři nenechali nic náhodě a pozvali si ke konzultaci evropské odborníky jakým je bezesporu například José Megre z Portugalska, který má letité zkušenosti s pořádáním nejen závodů Baja (Baja Anta da Serra – Portalegre 500), ale i Světového poháru – Rali Transiberico. Techničtí komisaři jsou z FIA z Francie a tiskové středisko vede Neil Perkins z Anglie. Je vidět, že místním záleží na tom, aby vše probíhalo bez problémů a pro nadcházející ročník přilákali další, hlavně zahraniční účastníky.

Mimo naší posádky Zapletal – Janáček z ČR zde startují týmy z dalších 11 zemí, mezi kterými jsou Němci, Maďaři, Rusové, Francouzi, Libanonci, Kypřané, Holanďané a další. Největší hvězdou a samozřejmě i favoritem je jistě z Quataru – Nasser Al Attiyah na továrním BMW X3 CC. Nesmíme však zapomínat na místní posádky, které mají výhodu znalosti domácího prostředí a je jich tu více jak padesát.

Dalším kandidátem na pódiové umístění je jistě Boris Gadasin z Ruska, loňský vítěz Poháru Baja, který startuje na voze Nissan Navara Belgického týmu Overdrive a respekt si také vítězstvím na Baja GB vybudovala naše posádka, která nakonec získala v tomto poháru v roce 2007 třetí místo. Uvidíme v následujících dnech, jak kdo splní papírové předpoklady.

Bylo slušným oříškem dostat závodní techniku do těchto míst. Auto jsme již před 14 dny naložili do kontejneru, který putoval na náklaďáku do Hamburku, odtud lodí do Jeddahu, aby zde byl naložen opět na podvalník a zdolal zbývajících 1000 km po silnici. To se nakonec podařilo a právě jej přivezli! Zbývá ho jen dostat jeřábem dolů a zjistit jestli je vše uvnitř jak má být.

A co nás čeká v následujících dnech? Zítra bude pouze 2 km dlouhý prolog, který určí pořadí startu do středeční a čtvrteční etapy. Středeční etapa má více jak 500 km. Samotná RZ je o délce 300 km a bude kompletně vedena v písku. Podobně tomu bude ve čtvrtek. Etapa má cca 350 km a měřených bude více jak 180 km. Ty mají být z 80% opět pískové s velmi jemným pískem a zbytek na šotolině a kamení.

Uvidíme jak se bude dařit a pokusíme se vás informovat každé odpoledne krátkými zprávami. Na našich stránkách najdete více fotografií z loňského ročníku (www.offroadsport.cz) a pokusíme se přidat i pár aktuálních fotek z tohoto závodu! Do ČR zdraví a za celý tým přeje pěkný den



Pěkný den přeje
Za celý Old Spice OffROADSPORT tým
Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2008, technické přejímky pokračují, foto Jirka Vintr

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose