www.car.cz
 

Sněženky a speciály aneb Nord Cup v Bělé pod Bezdězem
     tisková zpráva


NORD CUP 2004 3. závod MČR
 
Sněženky a speciály :o) aneb 3. závod MČR Nord Cup 2004, Bělá pod Bezdězem
 Další, v pořadí třetí závod Mistrovství České Republiky Nord Cup 2004, který se jel v Bělé pod Bezdězem, provázelo aprílové počasí, a to přesto, že byl začátek června. Splašené počasí ale víkendovému terénnímu klání jen přidalo na atmosféře a ani hustý déšť neodradil diváky od atraktivní podívané. Novoborský Off-Road Club, který závody MČR pořádá, připravil na motokrosové trati v Bělé pod Bezdězem sekce, které daly zabrat většině ze 28ti (resp. 30ti) startujících posádek. V trialech doplněných na překážky a scenérie pestrou, 3 kilometrovou RZtou, taženou chvíli lesem, chvíli po otevřené louce, s mnoha výmoly, hrboly a skoky, se urputně bojovalo o cenné mistrovské body ve všech čtyřech kategoriích.

Nejvíce vozidel se sjelo – vcelku standardně a dle očekávání – v kategorii velkých Leštěnek (12), klasicky nejméně se sjelo naopak malých Leštěnek (3). A jedné posádce ‘malé’ leštěnky se hned na začátku závodů podařilo spálit spojku, takže musela ze závodu odstoupit. Také ve Speciálech byl poměr ‘velkých‘ ku ‘malým‘ podobný – 9:6.

Po sobotní ranní rozpravě se všichni závodníci vrhli do sekcí, které pro ně byly vyhrazeny, a začalo se závodit. Na všechny čekaly v prvním dni závodů tři trialy a dvě kola RZty na čas. O urputnosti sobotních bojů svědčí minimální bodové rozdíly, a to hlavně u speciálů. V malých speciálech přecházela do neděle s těsným jednobodovým náskokem posádka Suk – Čechoň a ve velých speciálech také s jednobodovým náskokem nad soupeři posádka Michal – Vrabec. V malých leštěnkách se vedení ujalo duo Vodrážka na vozidle Suzuki Samurai, protože druhá posádka – Vodrák, Holubář na Avia A11 Trend – vyfasovala ‘déčko‘ (diskvalifikaci) na jednom z trialů. Ve velkých leštěnkách se dařilo nejlépe posádce Komín – Želechovský na voze Jeep Cherokee XJ, kteří si v sobotu ‘vyjeli‘ pěkný bodový náskok.

V neděli nakonec sprchlo také, přestože počasí ráno vypadalo vysloveně letně. Na trati v Bělé si ale déšť může dělat takřka co chce – podložím je písek a tak voda velmi rychle mizí a vysvitne-li ještě sluníčko, je během chviličky zase sucho.

Z velkých leštěnek na neděli odpadly (resp. závod vzdaly) posádky Kačani, Šrek a Buchnar, Král. Dvě posádky naopak zase přibyly – z Hradce Kralové se přijeli podívat Gerec, Fiala a Fiala, Bydžovský s dlouhými Patroly GR. V malých speciálech už samozřejmě z výše uvedených důvodů v neděli nejela posádka Zeman, Zeman. Speciály vydržely sobotní ježdění skoro všechny, vyjma vozidla posádky Dvořák – Kalivoda, která si jejich soutěžního Swiště s utrženým držákem zadní nápravy ještě v noci odvezla do dílny.

Celkově se tedy po dvou nedělních trialech a jedné dvoukolové RZtě (v opačném směru než v sobotu, dala se jet podstatně rychleji) na prvním místě umístila a nejvíce mistrovských bodů si z Bělé odvezla z malých Leštěnek posádka Vodrážka, Vodrážka na Suzuki Samurai, z velkých Leštěnek posádka Komín, Želechovský s Jeepem Cherokee XJ, z malých Speciálů s vozidlem EVO1 posádka Suk – Čechoň a z velých Specálů posádka Michal – Vrabec na voze MidiSema.

3. závod MČR Nord Cup 2004 se, myslím, vydařil. Organizačně vše fungovalo tak, jak mělo a mám za to, že závodníci i diváci mohou být spokojeni. Počet posádek účastnících se závodu se pomalu ale jistě zvyšuje, přibývají i diváci… Ještě by se mohlo rozrůst startovní pole malých leštěnek. Co vy všichni ‘suzukáři’, ’nivkaři’ a ostatní ’malí’ na to?

Speciály do 2000 cm³
1. Suk – Čechoň, EVO1
2. Nowy – Preussler, Subi
3. Svoboda – Nosek, Pony

Speciály nad 2000 cm³
1. Michal – Vrabec, MidiSema
2. Sláma – Klabík, Panter
3. Bednář – Janáček, Toyota

Leštěnky do 2000 cm³
1. Vodrážka – Vodrážka, Suzuki Samurai
2. Vodrák – Holubář, Avia A11 Trend

Leštěnky nad 2000 cm³
1. Komín – Želechovský, Jeep Cherokee XJ
3. Kvoch – Eis, Mitsubishi Pajero MT 2,6
3. Uher – Nebeský, Toyota LandCruiser 80

Fotky najdete v Galerii (Nord Cup 2004), kompletní výsledky budou v dohledné době na webu organizátora závodů – www.nboffroad.cz.

Další akcí bude především třetí víkend v červenci ME Eurotrial v rakouském Dornbirnu, kterého se účastní i Český tým (o jeho složení se brzy dozvíte na našich stránkách a reportáž tu bude brzy po závodech také) a 4.závod MČR 2004 v Krnově první víkend v sprnu. Takže doufám, že se na jedné z těchto akcí uvidíme!

Text a foto: Lukáš a Jana Komínovi, Patrik Želechovský

Poznámka: Fotky v Galerii, kompletní výsledky na nboffroad.cz!
PS: Nenechte se zmást prapodivným titulkem článku, tímto jen zdravíme Noru :o))
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose