www.car.cz
 

Na náročné Pax Rally všechny české posádky v cíly. Zapletal v desítce
     15.9.2008 14:10 - tisková zpráva


Pax Rally je za námi

 
Pax rally skončila a s ním i jeden z nejnáročnějších závodů Dakarské série. Poslední den vypukl na trase požár, a tak se původně plánovaných 65km zkrátilo na méně než 30km. To ovšem neubralo závodu na dramatičnosti.
 
Chyba Carlose Sainze na VW téměř ke konci tratě byla rozhodující pro Stephana Peterhansela, který už téměř přestával doufat ve vítězství v Pax Rally. Poslední den se nevyhnul také nehodám.
 
Na velmi těžké trase na úbočí pahorku skončil závodník Pedro Grancha v příkopu. Naštěstí všechny české posádky se dostaly do cíle bez problémů.
 
Výsledky jsou následující:
 
1. místo Peterhansel – Cottret na Mitsubishi s celkovým časem 10:54:14
2. místo Sainz – Perin na VW se ztrátou 16s
3. místo Alphand – Picard opět na Mitsubishi se ztrátou 1:21 na 1. místo
9. místo Zapletal – Ouředníček na Mitsubishi s časem 11:56:05
17. místo Vacoský – Chytka na Toyotě s časem 14:00:14
26. místo Janeček – Wolf opět s Toyotou a s časem 16:31:08
 
Skvělé 9. místo posádky týmu OFFROADSPORT.CZ utvrdilo jejich pozici ve světové Top 10, kam zaslouženě patří. I ostatní české týmy dokázaly, že se mezi nejlepšími neztratí.
 
Zapletal s Ouředníčkem k tomu dodávají:“ Je úžasné probojovat se mezi nejlepších deset. Jeli jsme do Portugalska s cílem upevnit naši pozici a to se nám podařilo. Je to úžasné. Chtěli bychom také poděkovat všem fanouškům za jejich obrovskou podporu. Teď už můžeme konečně slavit. Díky.“
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Truck Trial - Drnovice 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose