www.car.cz
 

Baja Portalegre 2008 má za sebou i prolog
     2.11.2008 13:59 - tisková zpráva


Baja Portalegre - den druhý - prolog

Vážení a milí příznivci offroadového sportu,

po druhém dni vám přinášíme opět aktuální informace o tom, jak dopadl pro náš tým prolog, což je úvodní kolo, kde výsledky z něj rozhoduji o startovacím pořadí v dalším dni. Atmosféra na trati byla skutečně úžasná, kromě pořadatelů a novinářů zde grilovalo, popíjelo a sledovalo závod stovky fanoušků, a to i přesto, že chvílemi značně pršelo.

V Portugalsku je prostě motorsport velice populární, fandí tu nejen skalní příznivci sportu, ale i rodiny s dětmi, berou závody rallye jako příležitost se dobře pobavit. A vzhledem k tomu, že fanoušci měli možnost sledovat závod z bezprostřední blízkosti trati, byl dojem z prologu skutečně impresivní.

Máme pro vás skvělou zprávu … Mirek s Tomášem jsou po prologu na 5. miste!!! Vzhledem k tomu, ze tato trať měřila pouhých 6,18 km, časové odstupy mezi jednotlivými závodníky byly opravdu velmi těsné … naši kluci ztratili na Portugalce Filipa Camposeho, který se umístil na 4. místě, pouhou jednu desetinu sekundy. Je vidět, že jste nám drželi palce opravdu řádsky! Nyní si tedy až do večera můžeme užívat zaslouženého volna a půjdeme se projít do nedalekého Portalegre a nakoupit nějaké suvenýry (a že by lahvinku na oslavu?). Nebojte, ta přijde na řadu až v neděli, teď musí kluci odpočívat a pekelně se soustředit, neboť ten nejnáročnější den je čeká právě zítra, kdy se jedou trati hned dvě.

Ta první z nich začíná už v 7 hodin ráno a měří 143 km, druha v 11.45 měří celých 253 km! Zdatní v matematice si rychle spočítají, že to dělá pres 400 km jízdy, což je v bahnitém a nerovném terénu opravdu náročný úkol. Jestli to kluci zvládnou tak dobře jako dnes, tak to bude skutečně důvodem k oslavě.

A máme pro vás ještě jednu dobrou zprávu – nakonec nám pořadatel povolil umístit malou kameru přímo dovnitř vozu, takže budete mít jedinečnou šanci uvidět a také uslyšet kluky přímo v akci, tedy z tratě.

Sledujte naši fotogalerii, dnes vám opět přinášíme aktuální záběry z tratě i mimo ni, a také listinu s výsledky dnešního prologu.



Za Offroadsport team
Jarka Maierová


 
 
Fotogalerie:   Erzetka Tetín-Koněprusy 2008. foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose