www.car.cz
 

MS SBK v Austrálii 2009 : Kuba Smrž vyjede z první řady !!
     28.2.2009 22:03 - tisková zpráva


Mistrovství světa Superbike a Supersport
Phillip Island – Austrálie
Sobota 28. února 2009

První lajna s českou účastí

Do zítřejšího premiérového závodu MS nové superbikové sezóny 2009 vyjede Kuba Smrž ze čtvrté příčky. Bude to podruhé v jeho kariéře. Navíc o to pikantnější, že se mu to podařilo právě při premiéře nového formátu sobotní kvalifikace, jenž promotér superbikové šampionátu představil.

Skoro by se dalo konstatovat, že Kuba Smrž prošel novým sítem Superpole, jako nejjemnější píseček, bez jakéhokoliv odporu. Avšak zase až tak jednoduché to nebylo, jak ostatně sám popisuje. Nicméně je pravda, že fantasticky naladil českého motocyklového fanouška před úvodním závodem sezóny a je skvělé, že se tak máme na co těšit a komu i vydatně držet nejen všechny palce, ale i pěsti. Druhý den tréninkových klání „u klokanů“ se neobešel bez drobných komplikací a 25-letý Jihočech po druhém kvalifikační tréninku klesl jen na 3.příčku. Ve volném tréninku však už ne na záložním motocyklu, si před nadcházejícím Superpole spravil své sebevědomí druhou příčkou. V jeho třech sekcích Kuba ze svého základního času postupně umazával desetinky až na neuvěřitelných 1.31,600, což mu vyneslo podruhé v kariéře start z první řady, když k tomu aby dostal trofej za třetí místo chyběly jen nicotné 4 tisíciny vteřiny.

Jakub Smrž: „Dnes ráno jsme se chtěli spíše soustředit na nastavení motorky, ovšem při prvním kole po vyjetí z boxů do kvalifikace začala zlobit a nestihl se vyřešit problém s elektronikou. Tím pádem jsem byl nucen jezdit na motorce č.2, jenž zatím nemá „závodní“ motor, což byl i důvod proč jsem nebyl v kvalifikaci schopen se přiblížit svému včerejšímu maximu, ale vyzkoušeli jsme si hodně potřebných věcí. Do volného tréninku už byla Ducati č. 1 v pořádku a my mohli pokračovat v práci podle plánu a výsledkem tak byla druhá příčka ve volném tréninku a hlavně pak velmi podobný čas mému maximu. Pro nový formát Superpole jsme zvolili následující strategii, nastoupit do první části se standartní gumou a postoupit dál, což se nám celkem bezpečně podařilo.

V jeho druhé části jsem se pak dokonce znova se standartní gumou dostal pod 1.32. Ještě jsem zkusil kvalifikační gumu, ale udělal jsem pár chyb a tak jsem zrychlil jen velmi minimálně. I tak však na čas 1.31,665 stačil na postup do finální části, kde si to posledních osm jezdců rozdalo o zbývající postavení na startovním roštu, před zítřejším závodem. Podařilo se mi vyjet si s drobným zlepšením první lajnu, což je pro nás ten nejlepší možný začátek sezóny. I když mne trochu mrzí, že k 3.místu chybělo jen těch pár tisícinek. I tak je první řada nad naše očekávání, vezmeme-li v úvahu kolik kilometrů tu konkurence při testech najezdila. Zítra hlavně musím dobře odstartovat a udržet se první kola na špici, pak je možné všechno.“


MPAFoto.com

Kuba Smrž vyjede do zítřejšího závodu z první řady.

Do první řady startovního roštu mistrovství světa silničních motocyklů kubatury superbiků na australském okruhu Phillip Island se v zahajovacím závodě postaví český motocyklista Jakub Smrž, který na motocyklu Ducati skončil v dnešní kvalifikaci na výborném čtvrtém místě.


S pozdravem Jiří Mikšík

Jak se jezdí Phillip Island. Stylový vstup Kuby Smrže do nové sezóny 2009

 

27.2.2009 Jakub Smrž svým vítězstvím v kvalifikaci poslal všem motocyklovým fanouškům parádní vizitku ke sledování premiérového závodu MS Superbiků 2009, jenž se o tomto víkendu koná v Austrálii.

 

Tisková zpráva


 
 
Fotogalerie:   Stopa 2009 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose