www.car.cz
 

BAJA Polonia 2009 přinesla hned 3 vítězství pro Mirka Zapletala
     20.7.2009 23:25 - tisková zpráva


BAJA Polonia - 3 vítězství

3 vítězství najednou!


BAJA POLONIA

I. ročník nového závodu polského mistrovství je započítán do českého mistrovství hned jako 2 závody rozdělené na sobotní a nedělní. Ve všech závodech celkově obsadila posádka Miroslav Zapletal – Tomáš Ouředníček 1. místo.

Noční jízda (v noci ze čtvrtka na pátek), po ne příliš kvalitních polských silnicích, se nám zkomplikovala defektem u jednoho karavanu. Výměna kola trvala téměř hodinu a díky velkým zácpám jsme dorazili na administrativní a technické přejímky na poslední chvíli.

Vše ale proběhlo na výbornou a tak jsme se mohli postavit na start prologu. Měřil bezmála 10 km a byl pro nás malou ochutnávkou hlavních tratí. Mirek byl se 4. místem celkem spokojen, velkou radost nám udělal Zdenek Pořízek se Zdenkem Úlehlou svým 2. místem.

Polské posádky nám hned ukázaly, že budeme mít silnou konkurenci, a tak plni očekávání jsme v sobotu ráno odstartovali. 1. RZ se nám úplně nevydařila, trať byla z 80% písková, možná jsme neodhadli potřebný tlak v pneu. Pro 2. RZ tlak výrazně snižujeme. Avšak těsně před startem do 2. RZ u nás zavládla panika: Mirek si zapomněl helmu v servisní zóně (cca 30 km !!!). Po telefonátu našim mechanikům si polští kolegové v servisu okamžitě sedají do dodávky a helmu nám vezou. Je ale jasné, že nemohou přijet včas. Naštěstí nám ochotně pomáhá Viktor Chytka, který startoval o tři auta za námi.

Půjčil Mirkovi svoji helmu! My tedy můžeme odstartovat, půjčená helma má však jiný konektor, tak bohužel jedeme bez interkomu. Později se dozvídáme, že Mirkova helma nepřijela ani v čase startu Viktora a tak si Viktor půjčuje další helmu od Tomáše Hořanského (startujícího s Pavlem Vaculíkem ještě později). Viktor Chytka (v premiéře s Vlastou Korcem) také odstartuje bez interkomu! Hořanský startuje díky pozdě dovezené helmě cca o 2. min později!

Všem posádkám znovu mnohokrát děkujeme! Samozřejmě jako dík padly večer všechny láhve, které jsme sebou měli :–))))

Anabáze s helmou Mirka tak „nakopla“, že jsme 2. RZ suverénně (i bez interkomu) vyhráli. Vítězství jsme zopakovali i ve 3. RZ. Nejrychlejší Poláci postupně odpadali (uvařený motor, utržené rameno..). Bohužel i Zdeňkovi se ve 3. RZ vůz uprostřed písku zastavil. posádce se však podařilo vadný kontakt u baterie opravit a tak mohli pokračovat!

Nedělní ráno nás probudilo poměrně intenzivním deštěm. Mirek se rozhoduje přezout na ostřejší vzorek! Čeká nás nová trasa a netušíme kolik pískových polí v ní bude (ostrý vzorek je nevýhodou v písku!). Trať je velmi členitá, písku jen asi 20 %, spíše blátivé a uklouzané cesty v lesích.

Protože startujeme jako první a navíc s náskokem 12 minut, volí Mirek raději opatrnější jízdu. Ta nás sice bezpečně dovede v pořádku do cíle, ale Zdenek Pořízek nám dává 1. minutu!

Od začátku 2. RZ Mirek nasazuje ostré tempo. Trať již částečně oschla a tak se dá po úzkých lesních cestách jet vyšší rychlostí. Nadělujeme Zdeňkovi 2,5 minuty a vítězství nedělního závodu je naše.

PR


 
 
Fotogalerie:   Bahnivý sraz čtyřkolek v Přerově, foto Pavel Pustějovský

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose