www.car.cz
 

Miroslav Zapletal je výborně připraven na portugalskou bitvu o vítězství evropského šampionátu
     29.10.2009 00:32 - tisková zpráva


Miroslav Zapletal připraven na boj o evropské zlato!!


Miroslav Zapletal je výborně připraven na velkou bitvu, která rozhodne o vítězství evropského šampionátu v cross country rally. Baja Portalegre v Portugalsku je posledním letošním závodem FIA International Cup for Cross Country Bajas. Nejvýznamnější portugalský závod s 23-letou tradicí patří k nejlépe obsazeným. Miroslav Zapletal je v současné době s 27 body na druhém místě a na vedoucího Borise Gadasina ztrácí pouhé 3 body. Do pódiového umístění ještě může zasáhnout třetí Van Deijne s 25 body.

Mezi přihlášenými špičkovými jezdci se očekává ostrá bitva až do posledního kilometru. Situaci na tratích mohou zkomplikovat nesmírně ambiciózní španělští a portugalští piloti s výhodou domácího prostředí.

Miroslav Zapletal míří do Portugalska se svým ověřeným ex-továrním Mitsubishi L200.

Závodní speciál ukrývá pod kapotou nový čtyřlitrový motor, původní zradil Miroslava Zapletala v září na Silk Way Rally uprostřed kazašské stepi.

Srdce vozu bylo již v japonském Mitsubishi řádně zajeto na speciální stolici a tak se mechanici týmu OffroadSport CZ nemuseli zdržovat s jeho seřizováním a mohli tak více času věnovat ostatním, neméně důležitým detailům.

„Nový motor má skvělý zvuk a já sám se cítím ve výborné kondici a jsme připraveni s mým navigátorem Tomášem Ouředníčkem předvést v Portugalsku to nejlepší.. Věřím v naše zkušenosti a perfektní zázemí pod vedením šéf-mechanika Petra Zábranského.“ , komentuje čtyřnásobný mistr ČR Miroslav Zapletal

Na účastníky portugalské rally je připraveno více než 500 ostrých kilometrů na divácky velmi atraktivních tratích ve čtyřech rychlostních zkouškách. Dvě se odehrají v pátek, prolog a první RZ, která bude mít 120 km. Další dvě pak jsou přichystány na sobotu, kdy jedna bude měřit 150km a poslední SS4 pak nejdelších 220km.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Mirek Zapletal s Hummerem H3 EVO v Lotyšsku, podzim 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose