www.car.cz
 

MATADOR představil nový segment výroby- pneu off road
     tisková zpráva


Své obchodní partnery, dealery automobilek i novináře, kteří se sešli v areálu AUTODROMu MOST, seznámili zástupci společnosti MATADOR s novým výrobním programem, kterým chtějí významně zasáhnout do dění na evropském trhu. Po výrobě osobních autoplášťů, pneumatik pro nákladní vozy a významné účasti v motoristickém sportu se vývoj v Púchově soustředil také na obutí stále více rozšířenější kategorie vozů 4 x 4 SUV a Off Road.

Důvod konání akce v areálu mosteckého okruhu má svou logiku hned z několika důvodů. Nejde jen o to, že MATADOR je jeho spoluvlastníkem a generálním sponzorem. V blízkosti okruhu i v samém jeho areálu se totiž nachází hned několik míst, která jsou jako stvořená pro extrémní zátěž, tolik potřebnou pro testování terénních pneumatik. Kromě teoretického výkladu, v němž byly účastníkům představeny hlavní směry rozvoje v této oblasti, došlo i na praktické ukázky chování terénních vozidel v těch nejnáročnějších podmínkách. Improvizovaná offroadová dráha kladla na podvozky strojů a hlavně jejich obutí skutečně vysoké nároky. Nové výrobky ze Slovenska ale obstály v tomto testu bez jakýchkoli problémů.

Prezentovány byly celkem čtyři nové typy velkorozměrových plášťů. Klasická Izzarda, ryze terénní Wisenta, zimní modifikace především pro SUV vozy Nordica a také její letní varianta, která je zatím ještě ve stadiu ověřovacích testů, Conquerra.
"Na základě marketingových výzkumů se s vývojem pneumatik OFF ROAD a SUV začalo v Púchově přibližně před dvěma roky. Výsledkem práce odborníků z Výzkumného ústavu gumárenského a z MATADOR a.s. je nabídka zmíněných čtyř typů a myslíme si, že na trhu budou mít úspěch," řekl generální ředitel slovenské společnosti ing. Štefan Prekop PhD. Připomněl také, že vstupem Slovenské republiky do Evropské unie se otevřely možnosti pro vstup MATADORu do nezávislého sdružení ERMC - European Rubber Manufacturers Conference. "To je Evropská konference zpracovatelů gumy. Sdružení je seskupením největších a nejvýznamnějších výrobců a zpracovatelů gumárenských výrobků - Michelin, GoodYear, Bridgestone, Continental, Pirelli, Cooper - Avon, Nokian, Marangoni, Vredestein, Trelleborg. MATADOR se stal jeho jedenáctým řádným členem," řekl.

V období, kdy se slovenský podnik připravuje na oslavy století existence své obchodní značky, která byla poprvé zaregistrována v září roku 1905, jde o potvrzení správného trendu, který společnost před několika lety nastoupila. "Vstupem do segmentu OFF ROAD a SUV plášťů byl doplněn sortiment ostatních druhů obutí, které jsou nabízeny nejen ve standardních provedeních a rozměrech. Realizací projektu "ultra high performace tyres" byla navíc skupina konečných spotřebitelů rozšířena i o majitele automobilů vyšší střední, luxusní a sportovní třídy v rychlostních kategoriích W a Y a až do 20 palcové řady," doplnil obchodní náměstek a ředitel českého zastoupení MATADOR Praha a.s. ing. Dalibor Kalina. Dodal, že komplexní nabídka byla poprvé představena na gumárenské výstavě v německém Essenu na začátku letošního června.

"Naše výrobky tu zaujaly nejen širokou veřejnost, ale i odborníky. Předchozí německé testy organizací ADAC a Stiftungwarrentest potvrdily kvalitu osobních autoplášťů, především v "aquaplaningu", kde pneumatiky MATADOR obsazují první místa v žebříčcích," uzavřel Kalina.

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose