www.car.cz
 

Czech Dakar Team s Hummerem H3 EVO zvítězil ve Vsetíně
     11.10.2010 12:32 - tisková zpráva


Czech Dakar Team vítězí ve Vsetíně
Už osmý ročník této soutěže se v tomto víkendu odehrál v okolí Vsetína. Kopíroval ročník 2008 s drobnými modifikacemi z toho jednu vynucenou počasím.

Několik skutečností zajistilo zajímavé soutěžící, z nichž byla převážná většina z Polska.
Solyom zkoušel Kiu, Garamvolgyi je tradiční účastník a Fazekas přijel pro druhou účast do konečného hodnocení CEZ.

V letošním seriálu MMČR se mezi qvady objevili noví adepti a titul směřoval do Polska. Do Vsetína to přijel změnit Pepa Macháček, což se mu bez problémů povedlo.

Skupinu T2 mají letos ve všech seriálech v moci Juraj Ulrich s manželkou Danielou. Nejzajímavější boje však měly proběhnout ve skupině T1.  Teoreticky mohli vyhrát tři účastníci , kteří stáli na startu vsetínské rallye. V Polsku je jiný systém bodování, tak proto se snažil Grajek o zisk bodů i ve Vsetíně. Fazekas nemohl své umístění do CEZ zlepšit, a tak čekal, jak to dopadne. Maximum pro výhru udělal Viktor Chytka z Czech Dakar teamu, když last minute vyměnil produkční pajero za speciál H 3 EVO.

Po makadamu na železničním náspu se již třetím rokem jede prolog na vsetínské soutěži. Tři metry široká trať, vlevo příkop, vpravo osmimetrová díra s potůčkem. Pod stromy je brzo tma, makadam je někde prorostlý travou, jinak to v něm jakoby nikomu nejede. Dvě kola, jeden za druhým. V první i druhé jízdě vyhrává Viktor Chytka. Druhý je Zoli Garamvilgi, třetí Karoly Fazekes, potom Polák Grajek. Tak bylo sestaveno pořadí. V první kole se pod dvě minuty dostal jen Viktor Chytka, ve druhém se potom přidali další tři , plus Josef Macháček,který byl ještě o pět desetin rychlejší, než Viktor Chytka.

Czech Dakar team zastoupený Viktorem Chytkou s Tomášem Hořanským se snažili na technické trati z kopce ujet soupeřům tak, aby Pořízek se silnějším extovárním vozem neměl šanci na zbytku soutěže. Viktor Chytka na prvních dvaceti kilometrech porážel BMWX5 o minutu a půl. To byl dostatečný náskok na krátkou soutěž, aby ho stačil udržet až do cíle.S minutovým odstupem nastupoval na poslední trojici průjezdů z Lačnova do Lidečka. V té době odsouvá Pořízek Garamvoeglyiho a nakonec i Grajeka za sebe.  Pro Grajeka to bylo velké zklamání. Pomýšlel na mety vyšší.

Pořízek, který především ráno na prvních dvou úsecích ztratil na prvního téměř dvě minuty  zkusil hranu v druhém průjezdu Lidečka.  Ukousl však jen 14 vteřin. Zezadu na Pořízka útočil Grajek, ale X5 má stále převahu. Garamvolgyi si za sebou udržel Fazekase, který senecítil na kluzkých cestách mezi stromy. Chytka zvítězil na domácí půdě systémem start – cíl.
 
Vsetínský podnik byl okořeněn jízdou  Tatry 815 sourozenců Svobodových. Ti odjeli především pro diváky šest zkoušek v Lidečku a Lačnově.  Diváci byli spokojeni.

Ve skupině quadů začal Josef Macháček předvádět exhibici. Na soutěži neměl v jeho skupině rovného soupeře, a tak soutěžil s nejrychlejšími vozy.

Ve skupině T2 tentokrát trať sedla bratrům Wieclawkovým  a ti se na výborném sedmém místě v absolutním stali vítězi skupiny produkčních vozů. Ulrichovci skončili druzí a třetí místo zbylo na Swagrzyka s Brakowieckim.

Osmý ročník Internext rally a tím i poslední soutěž sezóny máme tedy za sebou. Pro jezdce Czech Dakar teamu Viktora Chytku to znamená, že se stal vicemistrem ČR,PL,SK a navíc zaujal třetí pozici v Evropském šampionátu  za Zdeňkem Pořízkem a Karoly Fazekasem (oba BMW).

 

Czech Dakar Team


 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton v Ústí nad Labem - foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose