www.car.cz
 

12 hodinový OffROAD MARATON zamíří opět do Dobřan.
     tisková zpráva


OffROAD MARATON 2004
Oficiální Mistrovství  ČR pod záštitou ČMFMS
Seriál MČR Offroad Maraton je před svým závěrem páté sezóny. Jaká byla? Jaký bude ročník 2005? V sobotu 23.října 2004 se pojede sedmý závod, předposlední této sezóny, který již napoví něco o mistrech ČR v kategoriích moto, quad i automobilů do a nad 2000cm³. Extrémní dvanáctihodinovka v Dobřanech u Plzně rozdělí trojnásobek základních bodů a tak ještě může rázně zamíchat průběžným pořadím.
 
Vytrvalostní závody terénních vozů pod názvem 5th FS Engineering OffROAD Maraton 2004 a zároveň druhý ročník vytrvalostních závodů motorek a čtyřkolek, tedy kategorií moto a quad pod názvem  2nd Gauloises OffROAD Maraton 2004 se nesmazatelně zapisují do historie českého motorsportu. Oba tyto seriály se pořádají pod záštitou Českomoravské Federace Motoristických Sportů (ČMFMS) jako oficiální mistrovství České republiky. Bodované a tedy do mistrovství započítávané jsou kategorie vozů v národní specifikaci TH-M do 2000cm³ a TH-M nad 2000cm³ a motocykly a čtyřkolky v kategoriích OPEN.
 
Seriál OffROAD Maraton je výjimečným projektem motoristických sportů nejen v České republice, ale i ve Světě. Systém přírodních terénních okruhů na 6, 12 a extrémních 24 hodin nonstop jízdy je atraktivní pro stále širší jezdecké a divácké pole. Pro motocykly a čtyřkolky jsou připraveny tříhodinové maratóny, jedna šestihodinovka a extrémní dvanáctihodinovka na podzim. Cílem je podporovat rozvoj „terénního“ motorismu u nás a vytvořit tak účastníkům kvalitní zázemí včetně tolik potřebné medializace. Každého závodu tohoto seriálu se průměrně účastní čtyři desítky terénních speciálů a okolo šedesáti týmů na motorkách a čtyřkolkách. Reportáže z maratónů se pravidelně objevují v tisku, rozhlasu i televizi. V rámci tohoto seriálu se jede nejen, dnes již tradiční a vyhlášená, 24 hodinovka v Dobřanech u Plzně, ale i další vrcholné závody u nás a na Slovensku za účasti mnoha zahraničních posádek.
 
Během pěti let se organizátorům podařilo vytvořit skvělý marketingový nástroj komunikace k široké skupině lidí, která se dále postupně rozrůstala o další nadšené obdivovatele tohoto sportu. Podařilo se zviditelnit jak tento sport samotný, tak jeho protagonisty, kteří se dnes účastní významných mezinárodních závodů. Důkazem je například Martin Macík a jeho účast na rallye Dakar 2003 a 2004. Dalšími jsou zvučná jména jako Ivo Kaštan, Oldřich Bražina, Marek Podlipný či Josef Macháček z kategorie motocyklů či čtyřkolek.
 
Díky „volnosti“ přihlášení se mohou závodů účastnit i junioři ve svých kategoriích, čímž je zajištěna podpora mládeže a její další profesionální růst v motorsportu. Postupně se také daří zajišťovat kvalitní partnery pro celkové finanční zabezpečení těchto akcí. Seriál OffROAD Maraton si získal skvělou pověst také za hranicemi České republiky a to nejen díky kvalitní organizaci a nadstandardnímu zázemí a zajištění pro zúčastněné sportovce. Pořadatelé tak ukazují dalším motoristickým disciplínám, že když je chuť, elán, nadšení a notná dávka „fandovství“, dá se i v naší malé republice organizovat kvalitní závody na evropské úrovni.
 
 
 
 
 
 

Pořadatelem a vyhlašovatelem seriálu je již od jeho prvního ročníku:
24 hours agency s.r.o., K Horkám 45/52, 102 00  Praha 10

Tel: 281 933 121, fax: 281 933 053, email: info@offroadmaraton.cz
Kontakt: Míla Janáček                – ředitel agentury +420 777 099 009
             Ondra Nachtigall           – event manager +420 777 058 009


 
Partnery tohoto ročníku či jednotlivých závodů v tuto chvíli jsou: generální: FS engineering, Gauloises a Red Bull hlavní: Pilsner Urquell, Toyota, Auto Pallace a AutoPoint, Hyundai, Banner další: UltraSeal, EST, Pirelli, Tissot, Matador, Pepsi, sklepy Lechovice mediální: OffROAD magazín, ČMN, ČRo 1 – Radiožurnál, Kabel plus sport, Rádio FM Plus a další
 
V Praze 18.10.2004
Tisková zpráva č. 3/04

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose