www.car.cz
 

Vsetínská cross country rally. Trať povede od Čertových skal i do Malé Fatry
     10.9.2005 23:40 - tisková zpráva


3. Internext cross country rally 2005 - trať

 

Grantem Evropské unie podporovaná soutěž Internext cross country rally má definitivní podobu tratě. Kontrolou  terénů na Malé Fatře dostala soutěž definitivní podobu..

 Vsetínská etapa je podobná s tratěmi loňské soutěže, s tím rozdílem, že selektivní úsek na kukuřičném poli ve Vsetíně – Bobrkách se letos nepojede.

 

Ráno v osm začíná první trojice rychlostních zkoušek na Dušné. Na Jabloňové je start a cíl v sedle na Dušné. Divácky přístupná místa  - od Valovy skály(1) a nad sídlištěm Jasénka (2).

 

Druhá trojice rychlostních zkoušek se odehraje ve Valašské Polance před desátou hodinou.   Divácky zajímavé úseky jsou přístupné od stavebnin (3) a za kostelem (4). Následná zkouška bude bezprostředně třikrát po sobě odstartována od Čertových skal v 11 hodin. Vede do Lačnova, kde je přístupná od cíle. Bezprostředně u cíle je servisní zóna.

 

Poslední dvojice rychlostních testů začíná v Lačnově 14,30 a končí u Čertových skal v Lidečku, tam kde předešlá zkouška startovala. Po této dvojici zkoušek dojedou jezdci do servisní zóny v Lačnově, provedou servis a přesunou se do Malé Fatry, kde soutěž pokračuje noční etapou čtyřech rychlostních testů.

 

V neděli potom pokračuje soutěž v Terchové a bude ukončena kolem 15 hodiny.

Na trase soutěže by měli diváci vidět posádky z Česka, Slovenska a Německa. Favoritem soutěže je vloni druhý Slovák Sýkora s Mitsubishi Pajerem DID, které je pravým dakarovým speciálem vyrobeným Ralliartem.

 

Představení posádek soutěže proběhne na oválu stadionu FC Vsetín na Ohradě v 19,00.

V 19,30 bude odstartován prolog , jehož výsledky určí startovní pořadí do soutěže.

Domácí jezdci Spisar, Chytka,  Špúrek, Hořanský odstartují na Pajeru, Pešl s Range Roverem, Sušeň s Ladou a slušovický Vyorálek s Nissanem.

 

Nový vůz na soutěži představí brněnský Machatka  - Renault Clio s podvozkem WRC safari.

 

Soutěž je započítávána do Mistrovství České republiky, Mistrovství Slovenska , Československé trofeje . Info na www.rallyfan.cz

 

 

Marek Chytka


 
 
Fotogalerie:   Böttcher rally Vyškov - pár postřehů od pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose