www.car.cz
 

Zlomená poloosa s občankou. Letos již po patnácté
     3.6.2006 19:48 - Pavel Jelínek


Soutěž O zlomenou poloosu oslavila patnáctiny, a tak s trochou nadsázky se dá říci, že už jí patří občanský průkaz. A roste do úplné dospělosti, už také proto, že se na Kratochvílově mlýně u Číhalína sjíždí stále zajímavější exponáty zejména historické vojenské automobilové techniky. Letos tedy popatnácté vyrazila terénní vozidla na trať cílové jízdy, která doprovází sraz milovníků khaki barvy a vůně benzínu...
 

     V Třebíči - Poušově už dávno neexistuje někdejší motokrosová trať, přesto jednou za rok zdejší kopce a úvozy poslouží alespoň v malé míře k prověření schopností terénních vozů všeliké provenience. Divácky vděčný okruh je pro někoho téměř nezdolatelný, jiný zase si s ním poradí naprosto hravě. To podle stáří a hlavně stupně údržby toho kterého vozidla. Většinou ale projedou všichni, a ti méně zdatní občas vynechají nějaké to stoupání.

     V sobotu 27. května se bylo opravdu na co dívat. Vždyť pořádné americké "kladivo" nebo naopak rakouské armádní tintítko připomínající pojízdnou oplatku nevidíme v akci tak často. Kupodivu, oba technické skvosty projedou bez problémů stejnou trať!

Do Poušova přijela letos i technika mohutnější, americké náklaďáky, které však musely zůstat pouze na silnici. Vypadají majestátně, ale na naši známou "véesku" nemají. Kupodivu, česká Praga chyběla, ale to nakonec i proslulé Tatry 805.
 
Fr. Jůza, www.trebicnews.cz

 

Fotky zde :

Fotogalerii dalšího autora připravujeme také na naše stránky


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2006 od Pavla Procházky podruhé

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose