www.car.cz
 

Jubilejní dvacátá Baja Anta Da Serra : Po prologu u našich spokojenost…
     13.10.2006 20:43 - tisková zpráva


Po prologu spokojenost…

 

Dnes před polednem odstartovala jubilejní dvacátá Baja Anta Da Serra prologem nedaleko městečka Portalegre. Do bojů se nakonec zapojilo 94 vozů v kategoriích T1 a T2 a dalších téměř 40 vozů v národních třídách B a C.

 

Náš tým prošel technickými přejímkami bez problémů a tak dnes stály oba vozy na startu. Se startovním číslem 347 odstartoval Mirek Zapletal a Míla Janáček a s 373 pak Zdeněk Pořízek a Přemysl Korejz. Přestože nakonec nedorazili avizované tovární týmy, konkurence je zde tradičně velmi silná. Vpředu určitě pojede domácí mistr Miguel Barbosa, který sedlá ex-továrního Nissana Navaru a asi nejvíce se jej bude snažit atakovat prozměnu mistr sousedního Španělska a loňský vítěz evropského poháru Marc Blazquez.

 

Tito dva nasadili již na prologu vysoké tempo a i když byla úvodní super-stage jen 7 km dlouhá třetí Joao Ramos v pořadí dostal téměř 10 vteřin. Míra Zapletal s Mílou Janáčkem také nenechali nic náhodě a po skvělém výkonu jim patří po prologu 10. místo v absolutním pořadí. Zdeněk Pořízek s Přemkem Korejzem jeli trochu opatrněji, takže do zítřejší etapy budou startovat z 38. místa.

 

Předjíždění pomalejších vozů bude celkem náročné, neboť je zde slunečné počasí a tudíž se bude na trati dost prášit. Naštěstí prvních deset vozů startuje s rozdílem dvou minut, takže pro naši úspěšnější posádku to bude určitě příjemnější. Mirek k prologu dodává: „Asi se dalo v některých úsecích prologu zajet rychleji, ale nijak jsme to nehrotili.

 

Chtěli jsme se dostat do desítky a to se nám povedlo. Zítra nás čekají dvě náročné RZ, jedna 182 a poté 229 km, takže tam se bude rozhodovat. Uvidíme, už se těšíme…!“.

 

Míla doplňuje: „Auto funguje na 100% a z nové verze převodovky máme dobrý pocit, což je důležité k dobré atmosféře v kokpitu během závodu. Bude asi pěkné vedro, ale s tím jsme museli počítat, takže zítra večer budeme moudřejší…“.

 

Více info a foto o týmu najdete na www.offroadsport.cz.

 

Pořadí Baja Anta da Serra 2006 po prologu:

 

1. 301 M. Barbosa – M.Ramalho    Nissan Navara                   5:35.1

2. 302 M. Blazquez – J.Mercader    Nissan Navara                   5:37.2

3. 314 J.Ramos – V.Jesus             Toyota RAV4           5:44.6

 

10. 347 M.Zapletal – M.Janáček     Mitsubishi Pajero       6:06.0

38. 373 Z.Pořízek – P.Korejz          Mitsubishi Pajero       6:30.5

 

 

Portalegre:     Honza Percl

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Příbran 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose