www.car.cz
 

Off road: Poslední závod Maďarského šampionátu v české režii !!
     31.10.2006 07:42 - tisková zpráva


Český tým Mitsubishi OffROADSPORT CZ ovládl závěrečný závod Maďarského mistráku a zvítězil v absolutní klasifikaci na náročných sedmi RZ nedaleko města Dabas. 

 

PSI Holding Kupa byl závěrečným téměř 600km dlouhým závodem maďarského cross country mistrovství. Opět se nedaleko Budapešti ukázal i náš tým ve složení Zapletal – Janáček a to v nejlepším možném světle. Na voze Mitsubishi Pajero Di-D nejdříve v prologu všechny potěšil efektním průjezdem po dvou kolech, aby dosáhl druhého času.

 

V sobotních „erzetách“ to bylo až na jednu výjimku celkem stereotypní. Mirek Zapletal vyhrál tři ze čtyř (ve druhé RZ byl druhý o dvě vteřiny) rychlostek a na konci dne již měl vyjetý náskok přes tři a půl minuty. Na neděli v noci zapršelo a tak bylo ještě o zábavu postaráno, neboť trať byla v neděli dopoledne řádně navlhlá, nicméně to právě naší posádce svědčí! Na ranní 70 km dlouhé RZ přidali ke svému náskoku na Lászla Ácse (Nissan pick-up) dalších 3 a půl minuty a bylo téměř rozhodnuto, neboť závěrečná 45 km dlouhá „erzeta“ by musela přinést velké překvapení, aby naši o vítězství přišli.

 

Mitsubishi Pajero vítězné posádky fungovalo bez sebemenší chybičky a tak soupeře kromě výsledků udivovalo i to, že tým dával vůz do uzavřeného parkoviště asi po 15 minutách od dojezdu etapy, namísto plánovaných dvou hodin na servis.

 

Spokojený Mirek Zapletal nám prozradil: „Maďarské cross country je o několik kroků dál než český či slovenský seriál a tak sem rádi jezdíme změřit síly. Tratě tu mají díky skvělému přístupu vojáků naprosto fantastické a i organizačně to tentokrát šlapalo bez vážnější chybky, takže suma sumárum – spokojenost!“.

 

Nyní se vůz a posádka připravuje na závěrečný závod M ČR, kde se pojede ostrých 300 km v okolí Nových Zámků a Hurbanova v termínu 11.-12. 11. Více informací a foto najdete na www.offroadsport.cz.

 

 

Praha:          Honza Percl

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Tomeček, další test na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose