www.car.cz
 

Český offroadtým po zrušení Dakaru: Těžko v tuto chvíli popisovat naše pocity.
     4.1.2008 14:00 - tisková zpráva


ŠOK po příjezdu do Lisabonu... - DAKAR 08 ZRUŠEN!!!

 

Zní to jako špatný vtip, ale je to tvrdá realita. Dnes ráno vydalo ve Francii ministerstvo zahraničí zprávu o tom, že nedoporučuje žádným svým občanům návštěvu Mauretánie, zvláště pak celému organizačnímu týmu rallye Dakar 2008 včetně účastníků. Nás tato zpráva zastihla zrovna, když jsme přijeli před Belém na přejímky.

 

Kolony vozů čekaly již od rána, ale v 9:30 h se definitivně všichni organizátoři zastavili a přestali pokračovat v administrativních i technických přejímkách s odvoláním, že ve 12:00 h bude briefing, kde se dozvíme více. Tam jsme se skutečnost, která již hodinu před tím běhala celosvětovými médii, dozvěděli z úst ředitele závodu Etienne Lavigneho.

 

Kvůli teroristickým skupinám, které napadly místní vojáky a několik jich zavraždiyi, je vážně ohrožena bezpečnost v této oblasti. Skupiny extrémistů, hlásící se k místním „pobočkám“ Al-kajdy, tak zas zvládly zkazit plány tisícům účastníků a dalším miliónům fanoušků tohoto pouštního dobrodružství. Je to pro všechny organizátory i týmy opravdu šok, ale jak šéf Dakaru zmínil, jejich prioritou je hlavně zajištění bezpečnosti a to v tuto chvíli nemohou zaručit.

 

Z press centra sleduji poloprázdné park fermé před historickým Belémem, kde stojí již převzaná auta, motorky i nákladní vozy. Ty naše jsou teprve ve frontě na přejímky. Našeho motorkáře Dušana Randýska zastihla tato zpráva zrovna když procházel výstupní technickou kontrolou...

 

Těžko v tuto chvíli popisovat naše pocity. Půl roku příprav, maximálního nasazení, které poslední týdny vrcholilo téměř v několikasměnný provoz v dílnách v Dřevohosticích, nepočítaje peníze, jsou jedním šmahem pryč! Věříme, že brzo vymyslíme co s nastalou situací udělat, ale nyní je to ještě příliš „horké“ na nějaké předčasné závěry. Všem děkujeme za podporu a věříme, že vám budeme moci v nejbližší době dát lepší zprávu.

 

 

za celý Old Spice Dakar team a OffROADSPORT CZ

 

přeje pěkný den do ČR

 

Míla Janáček

 

Lisabon 04. 1. 2008, 13:15h


 
 
Fotogalerie:   Dakar 08: Zapletal s Janáčkem - před odjezdem

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose