www.car.cz
 

Středa na Hail Saudi Baja – Zapletal s Janáčkem stále v první trojce!
     14.2.2008 14:42 - tisková zpráva


Středa – držíme se stále v první trojce!

Již po páté ranní se začali závodníci sjíždět z hotelů k servisnímu místu a centru celého dění Hail Saudi Baja, které se nachází na okraji města. První posádka startovala v šest a tak jsme si i my museli tentokrát přivstat.

Ranní přejezd téměř 100 km jsme zvládli bez problémů a tak mohlo před osmou ranní místního času vše vypuknout. Na účastníky čekalo 300 náročných kilometrů v písku a jako první vyrazil na trať tovární jezdec BMW – Nasser Al-Attiyah z Quataru s francouzským spolujezdcem Mathieu Baumelem. Ten sice stabilně jezdí v týmu X-raid s mladým Chicheritem, ale protože v Saudské Arábii se ženy nemohou účastnit závodů a Nasser má za normálních okolností navigátorku, musel si jej vypůjčit z továrních řad.

Dle očekávání splnil úlohu favorita a v dnešní etapě zvítězil o téměř 20 minut před ruskou posádkou Gadasin – Mironěnko na Nissanu Navara. My jsme dojeli na třetím místě dnešní klasifikace se ztrátou 28:05 na druhého. Bohužel jsme nemohli dělat víc, neboť jsme si neuvědomili, že se v Saudské Arábii nedá koupit více oktanový benzín než je 95. Nepřibalili jsme jej proto do kontejneru s naším vozem a tak musíme jezdit na místní benzín a tím i na „druhý” program našeho motoru.

Ten samozřejmě nepodává svůj plný výkon, který by mohl a v těžkém písku je to znatelný rozdíl. Ale nestěžujeme si a jsme se současnou pozicí spokojeni. Trať byla velmi náročná na navigaci a průjezdy všech waypointů, kterých bylo přes 140! Holanďan Van Deijne, který vyhrál včerejší prolog, měl problémy s předním náhonem a tak se propadl v současné chvíli na 13.místo, což ještě nemusí být definitivní, neboť v tuto chvíli nejsou známy všechny výsledky. Na páté místo se propracoval Maďarský jezdec Lászlo Palik na Nissanu Navara. Čtvrtým za námi je se ztrátou půl hodinky Yahya Al-Helei ze Spojených Arabských Emirátů, který jede s benzínovým Nissanem Patrol.

Pokusím se získat pár fotografií a přidat do galerie. Výsledky by měly být na www.hailbajarally.com/english.

z Hailu přeje pěkný den

za celý Old Spice OffROADSPORT tým
Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Charouz Racing System poprvé testoval nový vůz LMP1, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose