www.car.cz
 

KM Racing testoval v Tunisku na Dakar 2009
     17.11.2008 09:23 - tisková zpráva


Tým KM Racing testoval v Tunisku kromě závodních strojů pro Dakar 2009 také doprovodné vozy Toyota Hilux, speciálně upravené pro tuto soutěž plzeňskou společností Dajbych. Všichni členové KM Racing, který se připravuje na start Dakaru 2009 se vrátili z tuniského Ksar Ghilan.

V rámci tréninkového soustředění zde byla prověřena především logistika týmu během závodu a samozřejmě použitá technika. KM Racing, který bude na Dakaru 2009 startovat se statutem národní reprezentace ČR, otestoval během týdne dva soutěžní kamiony, tři motocykly a jednu čtyřkolku.

Kompletnímu týmovému testovacímu programu se v náročném terénu tuniské pouště podrobily také dva speciálně upravené doprovodné vozy Toyota Hilux, které budou plnit funkci technické asistence při doprovodu všech soutěžících KM Racing.

"Vedle otestování nového závodního kamionu, který jsme v dílnách dokončili těsně před odjezdem do Tunisu jsme se s členy našeho týmu zaměřili také na řešení logistiky během závodu a tady sehrají obě upravené Toyoty Hilux velmi důležitou roli.

Proto jsme je podrobili náročným testům a nyní je budeme dále dolaďovat s firmou Dajbych. Myslím, že tréninkové soustředění splnilo mé očekávání a nyní musí veškerá technika projít opětovnou kontrolou před prosincovým odjezdem do Jižní Ameriky," řekl po příjezdu několikanásobný účastník závodu v Dakaru Martin Macík, který stál společně s motocyklovým závodníkem Pavlem Kubíčkem u zrodu KM Racing.

Toyota, která se stala oficiálním partnerem KM Racing pro Dakar 2009, bude tuto spolupráci komunikovat v rámci marketingových aktivit. "V lednu příštího roku představíme na trhu v ČR novou verzi užitkového vozu Toyota Hilux a proto je pro nás spolupráce s KM Racing v rámci soutěže přirozeným krokem.

Oba vozy Toyota Hilux prošly náročnou přestavbou jak v oblasti interiéru, tak především v podvozkové části. Navíc byly vozy osazeny speciálním vybavením předepsaným pro tento typ závodu, včetně bezpečnostního rámu a závodních sedaček s pěti bodovými bezpečnostními pásy.

Věříme, že oba takto upravené vozy u našeho autorizovaného partnera Dajbych pomohou týmu k úspěchu na Dakaru 2009," sdělil Tomáš Vaněk, PR manažer Toyota Motor Czech.

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose