www.car.cz
 

Davy novinářů a příznivců vyprovodily Loprais Tatra tým před odjezdem do Le Havre
     28.11.2008 23:27 - tisková zpráva


Davy novinářů a příznivců vyprovodily tým před odjezdem do Le Havre

Stovky hodin závěrečných příprav vždy skončí s odjezdem z dílen a cestou na technické přejímky. Loprais Tatra Team vyrazil za velkého zájmu fanoušků i médií.

Po úvodní štaci u ostravské radnice zamířil celý tým na pražskou akci, která se konala v budově známého dealerství Emil Frey. Nebylo divu – nový navigátor Aleše Lopraise Vojta Štajf právě s podporou importéra Subaru závodí v klasických rally. Tým vyrazil v mírně omezeném personálním počtu – pouze závodní posádka vyrazila v kompletním složení.

Šestikolku Babču odvezl do Le Havre Leo Loprais, novou asistenční dvounápravovou Tatru zase mechanik Luboš Kýpeť. Jeho spolujezdec z kamionu Michal Ptáček zase odvezl týmovou Navaru, novinář Jiří Vintr pak zapůjčené Subaru, jímž se posádky později vrátily domů.

"Všechno z toho, co jsme věnovali v přípravě, směřuje k jedinému cíli, a tím je dojet do cíle na stupních vítězů. Nikdy jsme nebyli připraveni tak dobře. Ve srovnání s tím, s čím jsme vyjeli v lednu do Lisabonu, jsme minimálně o 30 procent dále, a to ve všech ohledech, včetně týmového zabezpečení. Ve výsledkových listinách sice svítí jedno jméno, ale tohle je skutečně týmový sport," prohlásil na tiskové konferenci Aleš Loprais.

Vyjádřil zároveň víru v to, že nová podoba slavného Dakaru se bude líbit: "Nejde ani tak o to, zda se ta soutěž geograficky odehraje v západní Africe. Dakar se stal značkou a celosvětovým symbolem pro nejtěžší a nejprestižnější automobilový maratón světa. V nové podobě bude velmi rozmanitý a obtížnost určitě neztratí, naopak."


Loprais Tatra Team


 
 
Fotogalerie:   Poslední testy na Dakar 2009 Loprais týmu v Senici, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose