www.car.cz
 

První část výpravy Offroad Centra Praha vyrazila do Buenos Aires
     30.12.2008 16:58 - tisková zpráva


První část výpravy Offroad Centra Praha se do Buenos Aires vydala již na Štěpána

BIENVENIDOS EN ARGENTINA

V Buenos Aires. První část výpravy Offroad Centra Praha se do Buenos Aires vydala na Štěpána. Cesta , kterou si zvolila nebyla jedna z nejjednodušších, což mělo v nakonec za následek ztracená zavazadla. Patrně v Římě se nepovedlo naložit zavazadla do správného ocelového ptáka…..
Do BA jsme přiletěli kolem jedenácté hodiny místního času. Teplota 29 stupňů a polojasné počasí se postupně vybarvilo v pěkný pařák. Máme smůlu, že jsme neodletěli v kraťasech a v tílkách, které máme v kufrech.

Typicky evropská, špaňelská metropole, nás přivítala neobvykle línou a klidnou atmosférou.
O soutěži se zde zatím mezi lidem neví nic. Levné cigarety, šťavnaté steaky, hodní policisté, rozkvetlé šeříky a skoro žádné americké bouráky na cestách.To jsou první dojmy z této obrovské země, která za několik dní odstartuje ohromnou automobilovou show.

Buenos aires , jako obrovský třináctimilionový kolos nabízí centrum města, které je nachystáno pro turisty na poměrně slušné úrovni (Španělska ,jen trochu špíny navíc.) Nová část , která je rozprostřena v bývalém doku, je nádherná Puerto Madero (dřevěný přístav), přechází v jejich chloubu města náměstí – Plaza de Mayo.

U obelisku na Avenida 9 de Julio,( Vyhlášení nezávislosti) páteřní, několika proudové třídě letos odstartuje 31 ročník rally Dakar. Na jižní straně kruhového objezdu kolem obelisku vyroste startovní rampa, na které se postupně představí na 600 účinkujících tohoto bizardního divadla. Bohužel jak je již všeobecně známo, bude to patrně zatím jediný start na tomto kontinentu. Příští rok se má soutěž přesunout zpět do Afriky, mimo záběr Afrika race , - Tunis – Egypt.

Zatím však jsme v Americe a soutěži předcházejí administrativní přejímky v prostoru výstaviště La Roral na náměstí Plaza Italia. Zde již vrcholí přípravy na zahájení přejímek - administrativních pro ty, jež si technické odbyli ve Francii a pro ostatní , technické i administrativní. Ty začnou 31.12 a skončí na Nový rok. 2. ledna se všechny posádky představí na slavnostním startu, aby třetího vyjely směr Patagónie . .

V BA se začínají objevovat účastníci rally. Je tu již početný ansámbl VW.
České posádky většinou odlétají 29.12. zbytek výpravy našeho teamu potom 30.12.


MCH
http://www.dakarpraha.cz/ 



 
 
Fotogalerie:   TK Offroadsport.cz před odjezdem na Dakar 2009, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose