www.car.cz
 

I sedmá etapa Dakaru nabídla různorodost terénu a krajiny: Zapletal výborně
     11.1.2009 12:13 - tisková zpráva


Dakar 2009: Zapletal s Ouředníčkem se potkali i s místní hvězdou Terranovou

DAKAR 2009 - 7. etapa za námi

V duchu letošní Rallye Dakar se odvíjela sedmá etapa, která nabídla různorodost terénu a krajiny. Závodníci se mohou těšit na trasy vedoucí před Andy. Ještě před tím opět zdolali duny s jemným pískem "fesh-fesh", jak říkají Francouzi, který je podobný tomu dakarskému. Místní mu říkají "guadal". Díky horám to byl jediný měřený úsek zahrnující přejezd v nadmořské výšce 3000 m po technických tratích. Otevřel se tak pohled na nejvyšší horu And - Acocangua (6959 metrů). Potom už překročili hranice a dorazili do chilského města Valparaiso, kde závodníci mají den na načerpání fyzických a také psychických sil.

Dnes jsme sledovali pouze posádku Mitsubishi s číslem 340. Kvůli náročnosti 7. etapy se ji pořadatelé rozhodli zrušit pro kamiony. Ti mají tak o jeden den více klidu. Náš kamion, který musel zůstat přes noc v dunách se snad stihne vyhrabat a bude moct nastoupit do nedělní 8 etapy. Všichni jsou jinak v pořádku. Měřený úsek byl zkrácen na 240 kilometrů.

T. Ouředníček komentuje dnešní etapu:"Přesto, že byla dnešní RZ velmi zkrácená, byla nesmírně obtížná. Písek, skoky, fesh-fesh, keře, stromy a později i hluboké bláto. Mirek Zapletal skvěle zúročil zkušenosti z offroad maratonů. Nepochopitelně se velmi práší i pře hluboké koleje plné vody. Konec byl opět rychlý. Na autě nám chybí zrcátka. Minuli jsme jeden ze 2 Lancerů, který zastavil u tratě.

Protože etapa byla dnes bez kamionů, budou to mít těžké s asistencí. Potkali jsme se i s místní hvězdou Terranovou. Potřeboval potáhnout, ale pro nás to bylo nemožné. V cíli opět rozhovor pro TV. Jelikož dneškem na chvíli opouštíme Argentinu, Argentinci se s námi stylově rozloučili výbornými steaky a šampaňským. Kolem samozřejmě nechyběla opět spousta nadšených fanoušků. Nyní jedeme přes Andy až k Pacifiku."

10:06 start posádky Mitsubishi s číslem 340 z 15. místa

11:25 Mirek s Tomášem jsou úspěšně za 91 kilometrem a se ztrátou 00:11:16 jsou na 17. místě

12:11 139 kilometrů a 15. místo

13:12 Mirek s Tomášem jsou v cíli dnešní zkrácené etapy. S časem 03:06:56 jsou na úžasném 14. místě a celkově to vypadá, že jsou na 13. místě. Jen o necelou minutu a půl jim dnes unikl vstup do TOP 10.

První je dnes Sainz, druhý Miller a na třetím místě Gordon. Celkové pořadí je po diskvalifikování Al Attiyaha následující: Sainz, De Villers, Miller.




Děkujeme všem našim partnerům. Díky Vám jsme připraveni vyhrávat!

www.offroadsport.cz

DAKAR 2009 - obavy před startem 7. etapy v teamu OffroadSport.cz

První den volna na Dakaru. Miroslav Zapletal x Tomáš Ouředníček (Mitsubishi s.č.340 - aktuálně 13. místo).

Mirek: Do dnešní etapy jsem nastupoval s určitými obavami, aby se neopakovala historie z posledního Dakaru. Tehdy jsem v etapě před dnem volna zůstal stát na trati bez jakékoli pomoci. Mé pocity byly letos o to silnější, že 7. etapa byla pro kamiony zrušena. Kvůli tomu jsme také přizpůsobili jízdu na RZ.

MMS: Etapa už je ale zdárně za Vámi, jak se jelo?

Mirek: Poprvé na Dakaru jsem měl malou krizi způsobenou 150km dlouhou, pomalou, rozbitou a tvrdou tratí. Jen těžce se mi v tu chvíli hledala motivace k jízdě. Po pár kilometrech, kdy jsme se dostali opět na rychlou šotolinu, už bylo všechno v pořádku.

MMS: Dnes máte den volna, pouze odpočíváte nebo také rekapitulujete dosavadní průběh?

Mirek: Ano, teď máme čas si nejen chvilku odpočinout, ale také se zamyslet. Najednou nám totiž došlo, že jsme se bez vážnějších problémů dostali již do půlky závodu. Den volna jsme už nutně potřebovali všichni, i technika. 

Team Minimedia - Dakar
www.minimedia.cz  


 
 
Fotogalerie:   Tovární tým Mitsubishi před Dakarem 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose