www.car.cz
 

Jiří Janeček se zdržel v dunáchi. Další motokrář v komatu.....
     14.1.2009 06:37 - tisková zpráva


Dakar 2009: Janeček stále bojuje s dunami na trati. Další motokrář v komatu.....

Posádka Janeček –Chytka stále na trati
11. etapa závodu zrušena

Těsně v podvečer začali do bivaku v Copiapu dojíždět teprve první motocykly. Mnozí závodníci budou dojíždět za tmy. Nejnáročnější dunová pole jsou právě v samotném závěru etapy. Jiří Janeček s Viktorem Chytkou stále bojují na trati.

Já jsem dnes monitorovala závěr etapy z ptačí perspektivy, vojenské helikoptéry. Upřímně mohu říct, že větší duny jsem snad ještě neviděla. Navíc duny jsou velmi nepřehledné, protože jsou rozeseté mezi skalnatými pahorky. Během dnešní etapy se zranilo několik motorkářů, španělský motorkář Christobal Guerrero leží v komatu v nemocnici v Copiapu a jeho stav je kritický.

11. etapa závodu byla kvůli povětrnostním podmínkám zrušena. Všichni závodníci vyjedou v osm hodin ráno v koloně po silnici do Fiambaly. Ve Fiambale nebudou asistenční vozy, ty jedou přímo do cíle dvanácté etapy závodu - města La Rioja.

Při přejezdu And průsmykem Svatého Františka se dostanou účastníci do nadmořské výšky 4700 m.


Bohužel, v době kdy by měla posádka Jeneček, Chytka dorazit do bivaku v Copiapu já už budu na přesunu s ostatními novináři. Přes Andy se z Chile zpět do Argentiny budeme během noci přesouvat autobusem.

Vierka Kaštanová
Offroad Centrum team
Copiapo 20.09 h (00.09 v ČR)

www.dakarpraha.cz


 
 
Fotogalerie:   Tovární tým Mitsubishi před Dakarem 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose