www.car.cz
 

Mirek Zapletal do závěrečné fáze Dakaru kousek za TOP desítkou !
     14.1.2009 06:40 - tisková zpráva


Dakar 2009: Pořadatelé asi omylem posunuli start Mirka Zapletala dozadu. Už místo !!!

DAKAR 2009 10. etapa - 13. ledna

Etapa c. 10: Copiapo - Copiapo

Delka celkem: 686 km

spojovacka: 20 km

měřený úsek: 666 km

spojovacka: 0 km

Desátá etepa je, co se týká měřeného úseku, jednoduše nejdelší a nejobtížnější z celé rallye. Tak jako včera se závodníci na konci postaví dunám, které se rozprostírají na délce přesahující 100 km. V této oblasti i ti nejlepší z nejlepších budou čelit něčemu novému. Chilské duny - to jsou opravdové hory písku. Piloty čeká šplhání a sjezdy i víc než kilometr dlouhé.

Navíc se kvůli extrémně vysokým teplotám nedá odhadnout, ajk se bude písek chovat. Kdo si udrží chladnou hlavu, bude v této etapě určovat tempo. Pořadaté dnes opět zkrátili etapu. Dnes o celých 200 km kvůli písku. Zkracování tras se tudíž už stává jakousi neodmyslitelnou součástí letošního Dakaru. Start dnešní etapy je o hodinu odložen kvůli špatnému počasí - je mlha, nízká oblačnost. Kvůli tomu také nemohou startovat helikoptéry. Možná bude RZ zrušena úplně.

Etapa nakonec byla zahájena. Pořadatelé zkrátili trať a to trasu od původního 222 km do 447 km.


12:21 start Mitsubishi byl posunut z původních 09:21. Pořadatelé přesunuli náš vůz z 15. startovní pozice až na 63. místo. Zatím nemáme informace zdali je to pouze chyba na www.dakar.com  nebo proč se tak stalo

13:30 Mitsubishi je za 87. km na 24. místě s časem 01:09:42

14:17 start MAN byl posunut z času 11:37 

DAKAR 2009 - ETAPA 10. Zapletal celkově na 11. místě

Napsal Team Minimedia - Dakar

DAKAR 2009Start dnešní etapy je o 2hod. a 40min. odložen kvůli špatnému počasí - je mlha, nízká oblačnost. Nemohou startovat ani helikoptéry. Nad DAKAREM se stáhly mraky a pořadatelé mají obavu z možného tornáda. ETAPA ODSTARTOVALA S TŘÍHODINOVÝM ZPOŽDĚNÍM. Dojezdy do cíle tedy můžeme očekávat až za tmy.

MMS: Ještě se ale ohlédněme za včerejší 9. etapou.

Mirek: "Byla to hodně těžká a dlouhá RZ. Po 30ti km jsme měli defekt, už 4. na Dakaru. Nejzajímavější je, že se nám to stalo pokaždé v řečišti a vždy to bylo pravé zadní kolo ... to je prostě pech".

MMS: V on line scoreboardu jste se na nějaký čas během RZ náhle propadli o více než 10. míst. Čím to bylo?

MIREK: Velká škoda, protože se nám podařilo bloudit v jednom údolí a přitom všechno sedělo s roudbukem. Pak ale jelo auto a 2 quady v protisměru a nám bylo jasné, že už 5km jedem špatně.

MMS: Jak se cítíte před startem 10. etapy?

MIREK: Start je posunut skoro o 3 hodiny, je tu inverze a nelétají ani vrtulníky. Jsem trochu unavený, ale po startu do RZ bude vše v pohodě .

Copiapo - Copiapo !POZOR ZMĚNA!

Desátá etepa je, co se týká měřeného úseku, jednoduše nejdelší a nejobtížnější z celé rallye. Tak jako včera se závodníci na konci postaví dunám, které se rozprostírají na délce přesahující 100 km. V této oblasti i ti nejlepší z nejlepších budou čelit něčemu novému. Chilské duny - to jsou opravdové hory písku. Piloty čeká šplhání a sjezdy i víc než kilometr dlouhé. Navíc se kvůli extrémně vysokým teplotám nedá odhadnout, jak se bude písek chovat.

Pořadaté dnes opět zkrátili etapu téměř o 200 km, ale stále ji pořadatelé považují za nejnáročnější a více méně rozhodující. Na závěr etapy čeká závodníky průjezd vysokých dun. Některé z nich jsou vysoké více jak 1 km.

Pořadatelé přesunuli náš vůz z 15. startovní pozice až na 63. místo. Zatím nemáme informace zdali je to pouze chyba na www.dakar.com nebo proč se tak stalo

12:21 STARTMitsubishi s.č. 340 (posunut z původních 09:21)

Mitsubishi je za 87. km na 24. místě s časem 01:09:42

178. km - posádka Zapletal Ouředníček na 22. místě

V cíli je posádka Mitsubishi na 16. místě se ztrátou 1hod. a 38min. Celkově tabulky ukazují 11. místo!!



Pepa Melen

http://www.offroadsport.cz

www.minimedia.cz


 
 
Fotogalerie:   České týmy na přejímkách Dakaru 2009, foto týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose