www.car.cz
 

Dakar 2010: Czech Dakar Team odletěl hned po Vánocích
     28.12.2009 10:53 - tisková zpráva


Odlet na Rallye Dakar 2010

Většina členů největšího českého týmu Czech Dakar Team vyrazila 26.12.2009 z pražského ruzyňského letiště do hlavního města Argentiny Buenos Aires, kde 1.1.2010 startuje 32.ročník legendární Rallye Dakar.

Po krátkém odpočinku si zástupci týmu vyzvednou techniku, která koncem listopadu vyrazila na lodi z přístavu Le Havre. Po nezbytné technické kontrole všech tří motocyklů, čtyřkolky, dvojice automobilů a dua kamionů budou následovat přejímky a pak již dlouho očekávaný start.

“Konečně je to tady,” shrnul své pocity Marek Spáčil. “Období od nalodění do odletu bylo jak jinak než pracovní, protože jsem musel dohánět spoustu věci ve firmě, na které předtím prostě nebyl čas. Čeká nás nejtěžší soutěž na světě. Tomu, abychom mohli letos odstartovat s novými kamiony Tatra, jsme podřídili vše. Osobně se velmi těším až se postavíme na start a vyrazíme do první rychlosntí zkoušky.”

Navigátor Jiřího Janečka Viktor Chytka dodává: “Dakar a vše co s ním souvisí představuje atraktivní koktejl. Kdo jej jednou okusil, tak nezapomene. S Jirkou se do Jižní Ameriky moc těšíme a moc si přejeme, abychom díky poctivé přípravě a s trochou štěstí, závod opět dokončili.”

Nic jiného si nepřeje ani Oldřich Bražina, který letos, podobně jako minulý rok, bude sedlat čtyřkolku: “Podle toho co zatím víme by to letos mělo být ještě těžší, než při loňské jihoamerické premiéře. V mezích možností jsem připravený, ale mluvíme o Dakaru a ten dokáže vždy nějak překvapit.”

 

 

Czech Dakar Team

www.czechdakar.cz


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínky na Dakar 2009 objektivem fotografů týmu Marka Spáčila

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose