www.car.cz
 

Dakar 2010: Dušan Kunovský dostal pořádnou ránu ze zadu
     5.1.2010 15:56 - tisková zpráva


Czech Dakar Team 
Dušan Kunovský: Raději jezdím ze zajištěné obrany


„Bourané auto ve strži po ránu viděti, zkaženou náladu po celý den míti“ - Vracíme se, k nezaviněné nehodě Dušana Kunovského, která se odehrála při rychlostní zkoušce třetího dne jezdců Czech Dakar Teamu v Argentině.

Zamračené nebe deštivého rána před druhou etapou na náladě jezdcům nepřidalo, navíc se snesla mlha, přes kterou bylo vidět maximálně deset metrů před sebe. Proto posádka Toyoty (s. č. 388) Dušan Kunovský - Libor Latiňák volila od startu etapy volnější tempo, jako kdyby měla tušení, že neděle 3. ledna mezi nejšťastnější dny patřit nebude a riskovat, v tento den obzvlášť, se vskutku nemusí vyplatit.

Což Dušan později potvrdil slovy"Viděl jsem krátce po startu auto v hluboké strži a tak jsem se snažil jet spíše, jak se říká, ze zajištěné obrany."

Přestože se Dušan zatím žádné větší chyby nedopustil, přivezl svou Toyotu v neděli do cíle nabouranou: "Najednou do nás zezadu někdo naboural. Byla to pořádná rána a zadek auta bude potřebovat opravy, ale ten co to způsobil, dopadl mnohem hůře, takže to beru jako štěstí v neštěstí."

Příčinou nehody byl jeden ze soupeřů, který kvůli poruše nečekaně odstavil vůz uprostřed trati. Když se na cestě z ničeho nic objevila v oblacích prachu tato překážka, nezbylo než dupnout na brzdy. Stejný manévr, ale nezvládl za Dušanem jedoucí Nissan, který do něj narazil a poškodil mu zadní kapotáž závodního vozu, což dokumentuje přiložený snímek.


Dušan Kunovský s Liborem Latiňákem však vidí další průběh závodu optimisticky a těší se na břehy Tichého oceánu, kam mají dorazit za dva dny.

Czech Dakar Team

Oficiální webové stránky týmu: http://www.czechdakar.cz /
 Zdroj bleskových zpráv: www.twitter.com/czechdakar  
Facebook skupina: http://www.facebook.com/group.php?gid=147641458166  


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 - 2. etapa objektivem fotografů Czech Dakar týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose