www.car.cz
 

Dakar 2010 - 4. den: Mirkovi Zapletalovi se po problémovém dnu zadařilo
     6.1.2010 11:12 - tisková zpráva


DAKAR 2010 - Stage 4
První dvě písečné etapy daly účastníkům 32. ročníku pouštní rallye a jejich strojům pěkně zabrat. Startovní listina se z původních 134 posádek zúžila až na 83.

Včerejší 163 km dlouhá speciálka zavedla účastníky přes hory až do Chile. Posádce Zapletal – Ouředníček se dařilo a vyšplhali na skvělé 22. místo. Celkově se tedy posunuli na 33. příčku.

„Po pondělní hrůze se radujeme z každého kilometru. Včera byla etapa skvělá, předjeli jsme asi 10 aut. Trochu se prášilo a užili jsme si také dun. Auto je v pořádku a my se cítíme dobře. Dnešek bude hodně těžký.“ komentuje navigátor Tomáš Ouředníček.

Dnes je na programu 2. nejdelší etapa 32. ročníku rallye Dakar. Po 90-ti spojovacích kilometrech čeká na závodníky dalších 483 ostrých závodních kilometrů z Copiapo do Antofagasta. Úvod a konec rz hostí velmi kamenitý terén.

„Myslím, že „Dakar“ začíná až dnes. Očekávám dlouhé a náročnější etapy než si myslíme. Tak k tomu musíme také i přistupovat. Dobře si rozložit síly a v pořádku dojet.“, říká pilot Miroslav Zapletal, který dnes startuje z 22. pozice v 9:45 chilského času.

Další česká posádka Jiří Janeček a Viktor Chytka měla včera bohužel problémy se zadním diferenciálem a startuje tak dnes až ze 75. místa.

Dušan Kunovský s Liborem Latinákem startují 53.

Dakarský nováček Peter Mikula musel po včerejší etapě odstoupit kvůli přehřátí motoru Toyoty.

Včerejší etapu vyhrál po napínavém boji se Stephanem Peterhanselem (BMW) Robbie Gordon (Hummer), a třetí místo obsadil s volkswagenem Nasser Al Attiyah.



Dnešní záznam uvidíte na programu ČT 4 Sport ve 22:40

Hezký den přeje za celý tým OffroadSport cz

Katka
 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 a několik nehod, foto týmu Offroadsport.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose