www.car.cz
 

Dakar 2010: Martin Macík v desáté etapě cekem bez potíží
     13.1.2010 09:22 - tisková zpráva


Santiago – Capital City (Chile) 12.1.2010

Dnešní poslední rychlostní zkouška na území Chile, měla ráz endurové a velmi technické trati, plné výjezdů a sjezdů, náročné na pozornost posádek a na bezchybnou navigaci ve spleti cest.

Martin Macík se dnes nepotýkal se žádným technickým problémem, až v závěru etapy musel hasit hořící kolo, které mu chytlo od silně namáhaných a rozpálených brzd. Pepa Kalina říká, že Martin musel mít z dnešní etapy ruce do vánočky, jak byla technicky náročná. Spousty nárazů a ran opět nevydržela kabina a mechanici v depu museli znovu sáhnout po svářečce.

David Pabiška si dnešní etapu podle jeho slov užíval, jel navigačně bez chyby a šetřil poraněný bok na náročné pasáže v závěrečných etapách. Jedním s příjemných zážitků, který David dnes měl, byla vůně borovic, které lemovaly část rychlostního testu, to mu připomnělo domov, jak říkal s kroupou u o oka, po příjezdu do bivaku.
Dušan Randýsek si spolehlivě odjel další ze svých úspěšných rychlostních testů. Vše bez chyb a technických problémů s motorkou a dále se skvěle drží ve své kategorii Maraton na 4.místě.

Vzhledem k přechodu hranic do Argentiny, startuje zítřejší etapu první motorka v 4,40hod. a asistence musí již nyní v noci opustit bivak, aby nedošlo k zablokování hranic s prioritou závodníků. Cílové město San Juan nás očekává s tropickými teplotami kolem 37 st.!!!

- Martin Pabiška
KM Racing

www.kmracing.cz


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010: KM Racing a úvodních 7. etap, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose