www.car.cz
 

Dakar 2010: Srdcem Dakaru je dle sloganu San Rafael a Mendoza
     15.1.2010 12:28 - tisková zpráva


San Rafael (Argentina) 14.1.2010

San Rafael leží v provincii Mendoza. Velkou mediální prezentaci této oblasti, vzhledem k probíhajícímu podniku rallye Dakar, nazvali pořadatelé – Srdcem Dakaru je San Rafael a provincie Mendoza.

Martin Macík vedl svůj LIAZ těžkým, ale příjemným terénem s velmi náročným vedení kamionu. Více než 11 hodin v kabině závodního auta byl opravdu zápřah. Auto je bez vážných závad. Během závodu jsme byli bez defektu, jen jsme utrhly zadní ventil na kole a zdrželi se cca 15minut. Mechanici mají práci až do rána, ale pouze běžné opravy a kontroly.

 David Pabiška – dnešní etapa byla velmi těžká a tak jsem se do ní pustil s patřičným úsilím a energií. Druhou pískovou část rychlostní zkoušky jsem poznal z minulého roku, ale nemohl jsem se naplno opřít o nohu, tak jsem nechtěl riskovat. Dnešní 300km přejezd v teplotách nad 40st. byl šílený. Zachránili mě v uvozovkách místní fanoušci, když mě pozvali na piknik a já jsem se mohl 10minut aklimatizovat. Dali mi napít studené sodovky a mohl jsem si opláchnout obličej. Na rozloučení jsme se vyfotili a já pádil do bivaku.

  Dušan Randýsek dnes okomentoval etapu. Jedu stále na to, abych šetřil techniku, vzhledem k maratónské kategorii. Dnešní etapa byla ale skutečně náročná, při které se skutečně s technikou v rukavičkách jezdit nedalo. Jelo se mi parádně, písek nahoru a dolu. Bohužel mám teď problém s převodovkou, nejde dobře 3.rychlost, ale uvidíme v noci se to pokusíme dát do pořádku.

 Velké množství diváků na trati nám občas způsobuje nelehké situace a to když potřebujeme na záchod, tak není možné nikde zastavit, neboť se okamžitě za námi vydávají davy fanoušků, což je občas dost neřešitelná situace, dodává Dušan jako zpestření života na rallye. Každopádně kulisa lidí kolem závodu je.

  Zítřejší etapa bude v prvních 50km písečná a pořadatel hlásí 9km těžkých černých dun. Zbytek etapy bude velmi rychlá, s množstvím kamení. Není možné ani na chvilku vypnout a ztratit se z koncentrace.

 

 - Martin Pabiška

KM Racing


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010: KM Racing a úvodních 7. etap, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose