www.car.cz
 

Dakarský Junior OffROAD Camp se povedl na jedničku
     8.9.2010 11:41 - tisková zpráva


Junior OffROAD Camp – Prémiérový ročník na jedničku!

Na konci prázdnin proběhl pilotní ročník Junior OffROAD Camp v Motorlandu v Bělé pod Bezdězem, kterého se zúčastnilo na 15 vybraných juniorů, kteří prošli úvodním testem. Mimo zábavy na čtyřkolkách, v buginách či terénních vozech všeho druhu se junioři učili i teorii navigace, bezpečné jízdy, první pomoci a zdravovědě, angličtině a vůbec všemu potřebnému, co off-roadový nadšenec a budoucí závodník může potřebovat.

Kemp byl situován v multifunkčním motoristickém areálu Motorland Bělá pod Bezdězem. Po denním dovádění na čtyřkolkách TGB po motokrosové trati, prohánění ostřejší verze Hummeru H2 z Hummer Racing Teamu pomocí roadbooku v offroad zóně, divoké jízdě v dakarské Tatře Marka Spáčila z Czech Dakar Teamu, v rallyecrossovém speciálu Ford Fiesta, rallyovém ostrém Subaru Impreza WRX STi po rallye zóně či jízdě na čas na polygonu v motokárách a buginách v outdoor zóně, čekal účastníky každý podvečer bohatý seznam zvláštních hostů. Na besedu za juniory přijel mimo jiné patron kempu Jiří Žák, dakarský závodník Marek Spáčil a matador a pětinásobný vítěz Dakaru na čtyřkolce Josef Macháček, trialový Mistr Evropy Michal Marek a také truck-trialový Mistr Evropy Bohouš Čáp. Další večery patřili triu legendárních autokrosařů Kottek, Landa, Polák, zkušeným motoristickým novinářům Janu Říhovi či Ondřeji Běhalovi a jeden z posledních večerů byl ve znamení endura s hostem Radkem Tomanem. Několikanásobný Mistr republiky v Enduru přiblížil juniorům hlavně problematiku a náročnost šestidenní.

Kromě vyloženě off-roadových dovedností junioři museli předvést své schopnosti v servisu, bezpečné jízdě, ale i neméně důležitém poskytnutí první pomoci a zdravovědě. Soutěžně i pro zábavu využívali počítačové simulátory a trenažéry a navíc bylo třeba ukázat v testech i svou fyzickou kondici. Nad rámec soutěžních disciplín junioři nakoukli do zázemí týmu Škoda Motorsport, který zde testoval na Barum Czech Rallye Zlín, svezli se s Jiřím Galuškou v jeho Fiestě, kterou si můžete pronajmout jak v rallyecrossu, rally nebo závodech do vrchu. A velkým zážitkem byla jistě i jízda s Ludvíkem Ottou, v jeho závodním Subaru WRX STi třídy N.

Většina soutěží a aktivit byla přísně sledována, hodnocena a následně bodována. Přestože ocenění by si zcela jistě zasloužili všichni junioři, tak každá soutěž má svého celkového vítěze a tím se pro pilotní ročník Junior OffROAD Campu stal Jan „Honza“ Dlouhý. Jako hlavní cenu získal účast v závodu El Chott s Hummer Racing Teamem, který se jede již na začátku listopadu v Tunisku. Získané zkušenosti se mu budou jistě hodit, neboť Hummer Racing team zde bude obhajovat své loňské prvenství.

Více informací, fotografií a videí z Junior OffROAD Campu najdete na www.offroadstar.com. Tento motoristický kemp by nemohl proběhnout bez podpory jeho partnerů, kterým je třeba poděkovat. Především to byly firmy a značky: TGB - ASP Group, D-perfect, Hummer Centrum, Big Shock!, Kumho Tyres, Mitsubishi Motors, Caravan Metropol, Motorland Bělá a v neposlední řadě organizátorům akce, tedy Promotýmu Praha a OffROAD 4x4magazínu.

 

 Czech Dakar Team

http://www.czech-dakar.cz/ 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vydařené Ujkovice 2010 miniobjektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose