www.car.cz
 

Dakar zůstává v Americe v roce 2011 a také 2012 !!
     20.11.2010 01:37 - Pavel Jelínek


Dakar  2011 je sice na dohled, ale ještě neodstartoval. A přesto už je  jasné , že se pojede v Jižní Americe také v příštím ročníku, tedy v roce 2012 

Soutěž se tak po opuštění Afriky, ke kterému došlo z bezpečnostních důvodů a kvůli hrozbým teroritů, uskuteční již počtvrté.  "Zůstaneme tady, protože je to bezpečnější. Situace v Africe se ještě příliš nezlepšila. Ještě nevíme, v kterých zemích se pojede," uvedl pro zahrační agentury ředitel soutěže Etienne Lavigne.

Nyní je ovšem na dohled ročník 2011, který odstartuje 1. ledna v Buenos Aires a pojede se potřetí v řadě na území Argentiny a Chile. Například Loprais Tatra tým odjíždí do přístavu Le Havre již tuto neděli. Spáčilův  Czech Dakar tým pak má ještě  naplánováno na sobotu asi poslední testování nově postavené ostré Tatry.

Pokud jde o ročník 2012, pořadatelé uvažují rovněž o zařazení trasy do Brazílie, Paraguay , či Peru. Jenže za to  "samozřejmě" požadují od jejich vlád ochotu finančně se výrazně podílet na organizaci a podpoře rallye. U nás by to neprošlo, to je jasné. Jak to dopadne ve zmíněných zemích, to se uvidí v příštích měsících ..

 

 

ilustrační foto nahoře - Dakar 2009 - Martin Viďourek

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   CDT s Vršeckým na El Chot Rallye 2010 v Tunisku, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose