www.car.cz
 

Kdo se bojí, nesmí na Dakar! - říká trucker David Vršecký
     10.12.2010 21:21 - tisková zpráva


Kdo se bojí, nesmí na Dakar!

V minulých dnech obletěly svět obrázky z hrůzostrašné nehody, kterou v rámci tréninku na blížící se Rally Dakar zažil a kupodivu dokonce ve zdraví přežil chilský jezdec Cesar Zuleta.

Domácí matador testoval v poušti Atacama, ve které se letos pojede několik rychlostních zkoušek. V jednom okamžiku opustil nedobrovolně cosi vzdáleně připomínající cestu a jeho Hummer skončil po několika saltech pár desítek metrů pod úrovní cesty.

"Shodou okolností jsem se včera díval na sportovní zprávy na TV Nova a všechno viděl. Moc hezká podívaná. Jsem rád, že to chilský kolega ve zdraví přežil a deklaroval svou touhu závodit," komentoval reportáž David Vršecký, který se pilně připravuje na svou premiérovou účast na nejslavnějším dálkovém závodě planety. Vskutku akční příběh ale dvojnásobného mistra Evropy v žádném případě nerozhodil.

"Truck racing člověka náležitě vyškolí. Ještě před tím, než jsem začal sám závodit, jsem viděl let Martina Koloce v Thruxtonu. Při prvním testování supertrucku v Mostě jsem najel na kus ledu a předvedl dokonalý tanec zakončený v haldě pneumatik. V roce 2005 před mnou v Jaramě dělal svým truckem kotrmelce Manuel Gozalo. Kdo se bojí, nesmí na Dakar. A já se nebojím."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Tým CDT a jeho technika v Le Havre, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose