www.car.cz
 

Macháčkův soupeř Marcos Patronelli nakonec Dakar jede
     31.12.2010 14:06 - tisková zpráva


Technika je v pořádku
Martin Pabiška - Buenos Aires 29.12.2010

Po včerejším dlouhém 22 hodinovém přesunu z ČR do Argentiny jsme si dnes dopoledne vyzvedli techniku v přístavu Delta Dock (cca 110km od Buenos Aires). Technika je v pořádku a probíhá kompletní technická kontrola. Stovky kontrolních operací, desítky nastavení a řada dalších nezbytných činností, doprovází toto naše již třetí jihoamerické entree. 35 st. ve stínu a silné sluneční paprsky jsou na naší bílou pokožku, ještě nedávno vystavenou opaku v podobě mrazivého počasí, silnou "kávou" a leckteří, přesně řečeno všichni, jsme lehce spálení. Vyznívá to jako jistá "provokace", ale věřte, že není co závidět, vše má mít svou posloupnost, nejdříve A potom B, nejdříve jaro potom léto, ....

Technické a administrativní povinnosti nás čekají 31.12. v 08,30hod.místního času, poslední krok k finální cestě na startovní čáru, resp. na slavnostní pódium na Plaza de la República v samotném srdci Buenos Aires. 

Marcos Patronelli jede
Obhájce prvenství a největší Macháčkův soupeř se usmíval na přejímkách

Největší předstartovní otazník Rallye Dakar se rozplynul při administrativních přejímkách v Buenos Aires. „Cítím se skvěle,“ sdělil usměvavý a v dobrém rozpoložení se nacházející argentinský čtyřkolkář Marcos Patronelli, jehož start byl ohrožen kvůli nehodě, při níž si 28. listopadu zlomil obě nohy v kotnících a klíční kost.

Jihoameričan tak vyvrátil pochybnosti o svém startu, i když měsíční pauza od zranění vyvolává mírné pochybnosti. Z lékařského hlediska by mělo léčení a rehabilitace Marcose Patronelliho (na snímku vlevo se svým bratrem Alejandrem) trvat šest týdnů. Ať už to ale bylo s jeho zraněním a uzdravením jakkoliv, největší argentinská hvězda celé soutěže a jeden hlavních rivalů Josefa Macháčka je zpátky. Otázkou ovšem zůstává, co mu zdravotní stav na trati dovolí.

Pětinásobný dakarský šampion a hvězda stáje KM Racing ještě před odletem do jižní Ameriky příliš nevěřil zprávám o vážnosti Patronelliho zranění a prohlašoval, že jeho absencí by soutěž utrpěla. „Když mi soupeři ubývají tímto způsobem, tak to se mi vůbec nelíbí. Byl bych raději, kdybychom se utkali na trati a byl v pořádku. Pokud by opravdu nenastoupil, byla by to obrovská škoda, protože je to velice kvalitní jezdec,“ říkal Macháček, za nímž Patronelli na prvním jihoamerickém dakarském klání v roce 2009 skončil druhý.

K Rallye Dakar se dostal náhodou

Podle českého jezdce má třicetiletý Patronelli před sebou obrovskou budoucnost, i když se k Rallye Dakar dostal poměrně náhodou. „Jeho dakarskou kariéru odstartovalo zranění jiného jezdce. Na podzim roku 2008 havaroval Francouz Morel a následkem toho argentinská odnož značky Can-Am Patronelliho jako nejlepšího domácího jezdce najala. Nabídli mu Morelův stroj a účast v Rallye Dakar. On byl už předtím výborným jezdcem, startoval na čtyřkolkách v argentinských motokrosových závodech, ale třeba Dakar v Africe nikdy nejel,“ vysvětlil Macháček.

K tréninkové havárii domácího favorita došlo kvůli utržení kola. Od té doby svého bratra podporoval Alejandro Patronelli, který v posledním dakarském ročníku dojel za svým sourozencem druhý. „Když se zranil, říkal jsem mu, že se nastalo zase nic tak strašného. Možná se toho držel a brzy se mu podařilo získat sebedůvěru. A vidíte - je zase tady. Teď jsem ještě zvědavý, jaké překvapení si nachystal pro závod,“ řekl argentinským médiím Alejandro, jenž měl s Marcosem před rokem na tratích obrovskou diváckou podporu. Během celé rallye se za nimi etapu od etapy přesouvaly obrovské davy argentinských fanoušků. To samé se bude opakovat i tentokrát. 


http://www.kmracing.cz/


 
 
Fotogalerie:   Tým KM Racing před startem Dakaru 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose