www.car.cz
 

Vildmana postihly v závěru pondělní etapy na Dakaru hned dva defekty
     4.1.2011 05:18 - tisková zpráva


Dodatky k první etapě
Kamion Vlasty Vildmana postihly v závěru pondělní etapy dva defekty

Ne všechno, co se při Rallye Dakar zdá být večer nad slunce jasné, nemusí druhý den ráno platit. Je to způsobeno jednak večerními dojezdy kamionů, které jsou nejvíce zatíženy tříhodinovým posunem proti středoevropskému času, a pak také nastupující únavou z celého dne. Proto se ještě vracíme k nedělní etapě.

Původně ohlášené šestadvacáté místo kamionu Liaz nezůstalo přes noc zachováno, i když na této pozici ve výsledkové listině dlouho figuroval. Hodinová ztráta způsobená dvěma defekty v poslední části měřených úseků způsobila, že se přes trojici KM Racingu Vlastimil Vildman, Ladislav Fajtl, Jan Bervic dostalo ještě třináct soupeřů.

Početné nizozemské ztráty

Mezi nimi je na 24. pozici i česká sestava vozu MAN s Robertem Randýskem za volantem. Až naší posádkou je na 47. příčce klasifikována tatra Martina Kolomého, jenž kvůli destrukci levé zadní pneumatiky vyletěl z trati a měl plné ruce práce, aby se auto nepřevrhlo. Devětatřicátý Liaz je po první etapě v pořádku a dnes pokračuje v soubojích se soupeři a jihoamerickým terénem.

První ostrý den přinesl nečekaně vysoké ztráty početné a ambiciózní nizozemské ekipy. Mimo hru je kromě vozu Iveco Gerarda de Rooye i kamion Ginaf Wufa van Ginkela, který havaroval na dálnici na příjezdu k první rychlostní zkoušce a skončil aniž by odjel jediný měřený kilometr. Do třetice z plejády zástupců země tulipánů odstoupil i DAF známého Hanse Bekxe, který po havárii musel do nemocnice.

Patronelliho zradila elektronika

Blízko odstoupení byl i domácí favorit kategorie čtyřkolek Marcos Patronelli. Jeho trable nebyly ale způsobené následky listopadového zranění, ale poruchou elektroniky na jeho yamaze. Problémy začaly už na 15. kilometru nedělní spojovačky. Vítěz z roku 2010 musel zastavit a opravovat. „Rozebral jsem snad celý quad, závadu odstranil, ale nabral při tom veliké zpoždění,“ popisoval nešťastný úvod argentinský hrdina.

I když přijel na start speciální zkoušky s velkým zpožděním, pořadatelé ho do ní pustili. Není však vyloučeno, že za to dostane dodatečnou penalizaci. Proti všem očekáváním však Patronelli dokazuje, že se dokázal vzpamatovat z nedávných zranění. „Fyzicky je v pořádku,“ říká o svém sourozenci mladší z bratrské dvojice na trati Rallye Dakar Alejandro.

Faria přišel o vítězství

Nedělní vítěz v kategorii motocyklů Ruben Faria byl dodatečně penalizován za překročení rychlosti jednou minutou, takže oficiálním vítězem první etapy je Cyril Despres. 


http://www.kmracing.cz/


 
 
Fotogalerie:   Tým KM Racing před startem Dakaru 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose