www.car.cz
 

U Vinland Dakar Teamu stále spokojenost
     4.1.2011 15:40 - tisková zpráva


U Vinland Dakar Teamu vládne relativní spokojenost

Jestliže Peter Mikula s Ivanem Novákem vstupovali do třiatřicátého ročníku Rallye Dakar především s cílem dojet, tak zatím po dvou etapách toto své předsevzetí bezezbytku plní.

Všechno samozřejmě začalo prvního ledna na startovní rampě. „Minulý rok tady přeci jen bylo více diváků, ale přijetí bylo i tak skvělé," popsal své pocity Peter Mikula.
Navigátor Ivan Novák, který loňskou zkušenost nemá, byl z několikasettisícové návštěvy nadšený. „Nikdy jsem na žádném závodě neviděl tolik lidí, to je prostě něco neskutečného."
Nadšení ze slavnostního zahájení rallye brzy následovaly problémy běžného závodního dne.

Druhý brod první etapy Toyotě opravdu nesedl, protože od toho okamžiku jela buď jako o život anebo skoro vůbec. „Usoudili jsme, že máme problém s turbem a nakonec jsme byli rádi, že jsme dostali auto do bivaku," popisuje Peter Mikula. Mechanici provedli výměnu turba a problém se zdál být vyřešen. Jenže v průběhu druhé etapy se problémy objevily znovu. S neposlušným vozem, která chvílemi běžel jako o život, aby vzápětí upadl do totálního bezvědomí, dokázala posádka Vinland Dakar Teamu předjet 10 aut, což nelze vzhledem k podmínkám považovat za neúspěch.

„V bivaku jsme přišli na to, že na vině je elektronika, která si rozhodně nerozumí s všudypřítomným pískem a prachem," dodává Peter Mikula. „Další etapy bychom chtěli jet velmi podobně jako doposud, tedy fotbalovou terminologií vycházet ze zajištěné obrany a sahat k účelovým brejkům. Před námi je ještě hodně kilometrů a množství odstoupivších posádek je dostatečným varováním, že nemá cenu pospíchat za každou cenu."

Úvodní etapy nejsou navigačně ty z nejnáročnějších, přesto je však více než žádoucí neudělat chybu. „Ztratit se moc nelze, ale přehlédnutím některého políčka v itineráři bychom mohli poškodit auto," říká Ivan Novák.

Zatím velmi dobře si vede druhá posádka Vinland Dakar Teamu Michael Honda a Jan Tománek. V první etapě dokázala posádka vozu se startovním číslem 418 předjet více než 50 aut a po druhé etapě figuruje na 42. místě průběžného pořadí. Posádka Peter Mikula a Ivan Novák je na 88. místě průběžného pořadí.

 


Vinland Dakar Team
San Miguel de Tucuman, 4.1.2011


 
 
Fotogalerie:   Vinland Dakar tým v úvodu Dakaru 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose