www.car.cz
 

Zelená Tatra Czech Dakar Teamu havarovala, ale fanouškům se líbila
     10.1.2011 17:51 - tisková zpráva


Nejhezčím dakarským kamionem je podle fanoušků Tatra Czech Dakar Teamu.

Po roce se opět konala anketa o nejhezčí dakarský truck, kterou pořádá české diskuzní fórum pro fanoušky a řidiče náklaďáků Truck-Forum.cz. Nominovány byly všechny vozy špičkových týmů i několik méně známých vozidel, jako například Mercedes Benz Unimog taiwanského týmu. Do této ankety byly zařazeny nejen vozy jedoucí jihoamerický „Dakar“, ale nově i kamiony, které se účastnily soutěže Africa Eco Race, který měl cíl v neděli 9.1.2011 v senegalském Dakaru. To se odrazilo i ve změně názvu ankety na Miss Marathon 2011.

3. ročníku této ankety se zúčastnila necelá padesátka hlasujících, kteří zvolili již druhý rok po sobě nejhezčím dakarským truckem zelenočernou Tatru 815 Czech Dakar Teamu. Marek Spáčil tak i letos získal uznání fanoušků a odborníků za design svých dvou Tater, které jsou vzhledově identické. Ač je hodnocení vzhledu vozů vysoce subjektivní záležitostí, originalitu nemůže vzhledu jeho Tater nikdo upřít, ve startovním poli je zvláště provedení nástavby jedinečné. Škoda jen, že toto ocenení Czech Dakar Teamu nepomůže k lepším výsledkům na letošním Dakaru. Obě Tatry už bohužel odstoupily, jednou pro havárii způsobenou technickou závadou, podruhé kvůli vážným zraněním posádky po skoku.

Více štěstí v tomto směru má Tomáš Tomeček, který se svou Tatrou, kterou letos převlékl do oranžovo-černého provedení, zvítězil v africké soutěži Africa Eco Race a patří mu i druhé místo v anketě Miss Marathon 2011.

I na třetí pozici v této soutěži krásy kamionů skončil český vůz značky Tatra, tentokrát žlutý vůz Loprais Tatra Teamu, který je momentálně druhý nejrychlejší truck na Dakaru. Obhájil tak loňské třetí místo v této anketě.

Nejhezčím zahraničním vozidlem v anketě zvolili čtenáři webu ruský truck Kamaz Vladimíra Chagina. Již dlouhá léta tradiční tvar i modrobílé zbarvení vozů Kamaz s nepřehlédnutelným červeným býkem sponzora na boku letos rusové vylepšili i faceliftem masky kabiny. A ačkoliv je právě Kamaz největším soupeřem českých kamionů, vizuálně jej hodnotí čeští fanoušci jako nejhezčí zahraniční truck.

David Fejgl
PR


Odkaz na sekci webu s touto anketou a s kompletními výsledky:

Odkazy na fotky vozidel (zdroj: oficiální stránky týmů):

1. místo: Tatra 815 – Marek Spáčil http://www.czechdakar.cz/sites/default/files/images/dakar2010/LAD_5796.JPG

2. místo: Tatra 815 – Tomáš Tomeček http://www.lrt.cz/fotky/africa2011/afr2011_089.jpg

3. místo: Tatra 815 – Aleš Loprais http://www.loprais.com/loprais/rubriky/fotogalerie/dakar_2011/1YG_4001.JPG

5. místo: Kamaz 43269 – Vladimir Chagin http://www.kamazmaster.ru/netcat_files/118/120/h_08d57e552d5e1d1389d11163bf4b1d04


 
 
Fotogalerie:   Obě havarované zelené Tatry CDT jsou již v přístavu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose