www.car.cz
 

Martin Kolomý v 11. etapě Dakaru pátý nejrychlejší
     14.1.2012 00:17 - tisková zpráva


11. etapa – aneb, Peru vítá Dakar

Czech Dakar Team zdraví své příznivce z prvního peruánského bivaku. Dnešní 11. etapa zavedla konvoj dakarské rallye do úplně nového prostředí. A bylo to poznat. Davy mávajících lidí kolem trati a komunikací spojovaček nám připomínaly první jihoamerický Dakar v roce 2009. Tehdy byla trať lemována tisíci nadšených diváků, kteří účastníky nejtěžší rallye světa srdečně vítali i na území Argentiny a Chile.

O nadšení Peruánců jsme se mohli přesvědčit na vlastní kůži, když nám dnes přestaly na našem press caru fungovat brzdy. Na jedné, na první pohled opuštěné, benzince nám místní domorodec ochotně nabídl montážní jámu a asistoval při opravě prasklé brzdové trubky. Takže jsme mohli velice rychle pokračovat v cestě.
Krom nového působiště, dnešní etapa přinesla i další zvláštnost. Rozdělila startovní pole na 2 části, když poslala motocyklisty do odděleného bivaku. To znamenalo i rozdělení našeho týmu.

Honza Veselý tráví dnešní noc bez přístupu k asistenci na druhé straně horského masivu. O tom, že dojel v pořádku do bivaku, nás Honza informoval následující sms: „Jsem v bivaku. Dostal jsem pončo a pantofle vyřezané z pneumatiky! Hustý. Voda ani záchody net. Na WC se nedá, je to stadion a do jsou kola tisíce lidí! Mám ohnutý kotouč zadní brzdy. Nic vážného. Zítra to přežiju. Jak Martin? Ty sjezdy dnes byly brutální. Honza“. Obrázek si můžete udělat sami.

Pouze doplním, že Honza dnes dokončil etapu na 58. místě. Sami jsme ho viděli v akci na 21. Km RZ, kde jsme čekali na průjezd závodního pole u hlubokého brodu se silným proudem. Honza přijel k brodu, zpomalil, zhodnotil situaci a elegantně projel ideálně zvolenou stopou. V tomto místě získal mnoho času, když většina soupeřů do brodu bezmyšlenkovitě vlétla a potom dlouhé minuty dolovala svoje stroje z hluboké vody.

Velkou radost nám dnes udělala i posádka soutěžní Tatry, která zajela pátý nejlepší čas a celkově se posunula na sedmé místo. Radost je o to větší, že se Tatra z trati vrátila bez technických problémů, či dokonce nějakých šrámů a čeká ji pouze běžná údržba. „Dnes jsme jeli bez zastávek. První část RZ spíš vlažněji a postupně jsme zrychlovali. Byla to pohodová etapa. Jízdu jsme si užívali.“, uvedl palubní mechanik David Kilián.

Zdeněk Voda
Czech Dakar Team


 
 
Fotogalerie:   CDT a Silk Way 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose