www.car.cz
 

(Nejen) Dosud druhá Azevedova Tatra stojí bez pohonných hmot
     7.1.2005 10:28 - Pavel Jelínek


Tatra č. 518 bez pohonných hmot

Dnes ráno se nám pomocí satelitního telefónu ozval Míra Martinec. Soutěžní tatra brazilsko-české posádky č. 518 stojí asi cca 38 km před cílem 7. etapy. Celá posádka jsou v pořádku, rovněž vůz je bez jakých koliv technických problému.

Jediný problém je v tom, že jsou bez nafty. Ačkoliv před startem etapy naplnili všechny nádrže, tak díky obtížnosti trati měli spotřebu přibližně 120 l na 100 km. Teď tedy čekají na pomoc, snad jim pomůže vůz brazilských novinářů. V případě, že pomoc dorazí včas, tak se pokusí dojet do cíle a pokračovat dál v rallye. Jsou rozhodnutí odstartovat do 8. etapy.

Tomáš Kubina

 

PS: podobný osud  údajně potkal  celou řadu dalších posádek kamiónů. Podle našeho spolupracovníka Jirky Vintra  bylo ráno jen 16 kamionu v cili...de Rooyove dojeli nad ranem uplne posledni. (Jan si  prý musel vzit posledni palivo od Duisterse).

Je pry pravděpodobné, že všichni skončili v poušti v extrémně náročné etapět bez paliva. Na velbloudí trávě a v měkkém písku jde spotřeba až na 100-120 litrů, v připadě tatrovek. Loprais, Azevedo (z 2. mista!!!!!!!!!!!!) i Čagin a Stacey zůstali tam. Ze špičky dojel jen Kabirov, Bekx, a mnohem později také Sugavarove.

V cíli byly Hina, Unimogy a Iveca - všechno vozy s menšími motory, které tolik nespotřebují. "A o ty opravdu zajimavé etapy měly teprve přijít. Pole je zdecimované, v autech mají rozumnou ztrátu na Peterhansela jen tři vozy, jen motorky jedou parádni vyrovnanou bitvu," líčí Jirka Vintr.

Ivos Kaštan včera  zajel výborný 35 čas. 


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Tomeček na prologu Dakaru 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose