www.car.cz
 

Dakar: Pouštní pátrání po brazilsko-české posádce.Tatra asi jede
     8.1.2005 09:58 - Pavel Jelínek


Pátrání po brazilsko-české posádce ::...

Včera ve 13:30 pořadatelé uzavřeli cíl čtvrteční 7. etapy ze Zoueratu do Tichitu. Zároveň se tím na dakar.com uzavřela i výsledková listina, ve které ovšem chyběla naše Tatra se startovním číslem 518. Ta si zřejmě v tu dobu stále ještě užívala nucenou dovolenou v poušti zhruba 40 km od Tichitu. V České republice mezitím vyvstávalo mnoho otázek: Už někdo posádce dodal naftu? Nebudou diskvalifikováni pro pozdní dojezd do cíle? Nebo pořadatelé nezvládají aktualizovat výsledkovou listinu a kluci si už užívají odpočinku v Tichitu? Nastoupí na start další etapy v Tidjikji?

Jaromír Martinec se se mnou pokoušel ve 20:00 spojit pomocí satelitního telefonu. Bohužel se nezadařilo, takže jsem se rozhodla pátrat jiným směrem. Na brazilských stránkách týmu Petrobras-Lubrax se objevila aktuální zpráva o naší Tatře. Problém je v tom, že portugalsky neumím a s anglickou verzí webu si Brazilci starosti vůbec nedělají. Takže následující výcuc informací berte jako neověřený. Snad se mi základní myšlenku portugalsky napsané zprávy podařilo vydedukovat přibližně správně.

"Posádka Andrého Azeveda dorazila do cíle 7. etapy v Tichitu v 17:30 se ztrátou 19 hodin. Nyní (tedy v noci z pátku na soboru - pozn. autorky) probíhá přesun posádky s vozem tatra do Tidjikji."

Každopádně dnes ráno jsem se ze stránek dakar.com dozvěděla, že start do dnešní 9. etapy z Tidjikji do Ataru má brazilsko-česká posádka naplánován na 11:44 hod. dakarského času (tzn. přibližně 12:44 SEČ). Startovat by měla jako 37 kamión v pořadí. Z toho usuzuji, že do cíle 7. etapy kluci dojeli na shodném (tedy 37.) místě.

Kluci, BOJUJTE!

Zuzana Nohavicová, LRT

Chcete-li poslat vzkaz či pozdrav členům našeho týmu a vyjádřit podporu Letka Racing Teamu při účasti, resp. neúčasti na Telefonica Dakar 2005, pište na adresu vzkazy@tomastomecek.cz. Vaše příspěvky uveřejníme v sekci Vzkazy.


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Tomeček na prologu Dakaru 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose