www.car.cz
 

Tomáš Tomeček a prvních 83 ostrých km Dakaru 2006
     1.1.2006 18:34 - tisková zpráva


1. etapa

Máme za sebou první etapu dakarské rallye, která vedla z Lisabonu do města Portimao. Z celkových 370 km se závodilo na speciálním úseku v délce 83 km. Tomáš Tomeček i Míra Martinec, tedy zástupci obou týmových vozů Tatra, se shodli na stejném popisu terénu: „Etapa vedla pahorkatou oblastí Portugalska, jelo se přes pole i mezi stromy. Trať byla velmi blátivá a zatáčkovitá.“ Posádky Tater Livescore i Petrobras cestou míjeli také opravujícího Rusa Kabirova s vozem Kamaz. Tomáše Tomečka potkalo malé zdržení, když se ocitl v úseku, kde zapadlo několik kamiónů. „Úsek jsme museli objíždět a nabrali jsme tím několik minut navíc,“ uvedl Tomáš.

Po příjezdu do města Portimao se posádky věnovaly mytí vozidel, na kterých se bahnitý terén řádně podepsal. Jak tatrovky vypadaly, vám nebudu ani popisovat, neboť si nejsem jista, zda bych pro Tomášův komentář našla vhodné výrazové prostředky.

Nyní jsou členové Letka Racing Teamu v hotelu a chystají se na společnou silvestrovskou oslavu spolu se svými brazilskými kolegy. „André zamluvil restauraci, kde si dáme slavnostní večeři, popovídáme, co se za rok událo a poté zapijeme půlnoc. Podobná oslava se konala i loni a bylo to moc příjemné posezení,“ přiblížil plány na dnešní noc Tomáš Tomeček.

„.... A všem fandům přejeme Happy New Year ....,“ křičel vesele Tomáš do telefonu pozdravy od všech členů česko-brazilského týmu Petrobras a Livescore. A mě nezbývá než klukům na oplátku popřát do roku 2006 bezporuchové součástky na vozech Tatra.

Zuzka Nohavicová, LRT


 
 
Fotogalerie:   Šťastný Nový rok 2006 konečně bez této hvězdy - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose