www.car.cz
 

Dakar 2007: Ouarzazate – Tan Tan - pátá etapa. Loprais se drží a měl narozeniny
     12.1.2007 17:02 - tisková zpráva


12.1.2007 9:17  Rallye Dakar 2007

 

5. etapa, Ouarzazate – Tan Tan, speciální zkouška 345 km

Pátá etapa letošního Dakaru zaznamenala hned několik zlomů v průběžném pořadí. Poznamenala ji vážná havárie dosud vedoucího Čagina, po níž byli jezdec i navigátor převezen na pozorování do nemocnice, naštěstí nejde o nic vážného. „Souboj prvních tří byl naprosto vyhecovaný a jelo se na hraně nebo až za ní. Do takového rizika už bychom jít nemohli. Bylo otázkou, kdy k tomu dojde, ale je trochu překvapením, že se to stalo právě Čaginovi, který kontroloval vedení a byl z dané trojice daleko nejzkušenější,“ řekl po etapě navigátor soutěžní posádky Petr Gilar.

Pro Aleše etapa skončila mnohem lépe, než začala. Hned v úvodní fázi totiž kámen utrhl hadici napájení posilovače spojky a oprava si vyžádala na 15 minut. Byl to však jediný problém.

„Etapa se nám dost líbila, rozhodně to nebyla taková rozbíječka jako včera, a přitom byla hodně rychlá. Většinu etapy nás hrozně štval Rešentnikov, trojka od Kamazu, který má snad za úkol soupeře blokovat. My jsme jeli celou dobu v jeho stínu a nedařilo se nám jej předjet, dýchali jsme všechen prach od něj. Překvapilo mě, že Bekx, když zastavil u havarovaného Kamazu, udělal první věc takovou, že si šel všechno vyfotit…,“ řekl Aleš Loprais po dojezdu.

Osmé místo v etapě však paradoxně znamenalo posun na průběžnou čtvrtou příčku.

Večer nastalo velké balení a přeskupení materiálu. Bivak v Tantanu je totiž posledním v Maroku. Všechna vozidla musejí mít k dispozici materiál pro vyproštění z písku, včetně našeho press caru.V Mauretánii totiž končí legrace a začíná ten skutečný Dakar.

Přejeme vše nejlepší Alešovi k jeho dnešním 27. narozeninám !!!

Jiří Vintr
Loprais Tatra Team
Větrný, prašný a velmi nehostinný TanTan


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007- čeští motorkáři na přejímkách, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose