www.car.cz
 

Nejmladší z českých jezdců Marek Podlipný pojede Dakar na čtyřkolce.
     tisková zpráva


Ten se letos největšího pouštního dobrodružství zúčastní jako pilot asistenčního nissanu Markova týmu www.4W.cz.

- O: Kdy tě poprvé napadlo pustit se do pouštního dobrodružství jménem Paříž – Dakar?

Jet Dakar byl můj sen od doby kdy sem se poprvé dozvěděl, že něco takového existuje, tedy už hodně dlouho. Konkrétní impuls přišel letos v dubnu, když jsem úplně náhodou objevil na internetu rozhovor s Pepou Macháčkem o jeho dalších plánech. Pepa tehdy napsal, že jako jezdec končí a že by rád předal zkušenosti někomu mladšímu.


- O: Chceš mi říct, že člověk se prostě v dubnu rozhodne a v lednu vyrazí z Paříže do Dakaru?

Tak „prosté“ to zase není. Především bez Pepových zkušeností by to byl úplný nesmysl. Kromě nich je třeba zajistit materiál, papírování, spoustu peněz a hlavně hodně natrénovat.


- O: řekni nám něco o přípravě na podobný závod?

Na čtyřkolce sem v přípravě letos od května do listopadu najezdil přes 7000 kilometrů s průměrnou tréninkovou dávkou mezi 250 a 300 km. Jako doplněk posilovna, vytrvalostní trénink a moje specialita – jízda na koni bez sedla. Jelikož se čtyřkolkou trénuju hlavně na Brdech a polních cestách ve středních Čechách bylo potřeba udělat nějaké testy taky v poušti. Proto jsme se v rámci přípravy zúčastnili závodu mistrovství světa dálkových rallye UAE Desert Challenge, kde jsme dopadli celkem dobře. (Marek v tomhle prestižním závodě, při svém prvním vystoupení na mezinárodní scéně, vyhrál svou kategorii a celkově dojel jako 12.)

- O: Do startu zbývá pár dní (startuje se 1.1. 2004). Co ti ještě zbývá zařídit?

To mi ani nepřipomínejte. Zabaleno nemám ještě vůbec nic a zbývá ještě pár hodin práce na čtyřkolce, takže klasická předstartovní hektika. Tímto bych se taky rád omluvil všem co ode mě letos nic nedostanou pod stromeček – nebyl čas.


- O: A jaké jsou tvoje ambice pro letošní ročník Paříž – Dakar?

Především dojet a nabrat další zkušenosti. Na nic víc letos ani nepomýšlím. Přeci jenom 11 000 kilometrů je kus cesty a vidět cílovou pásku v Dakaru se většinou nepovede ani polovině startujících. Tituly začnu Pepovi brát až od dalšího ročníku.
tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose