www.car.cz
 

Rallye Orpi Maroc 2009 - také dnešní etapa se změnami
     2.6.2006 23:02 - tisková zpráva


Rallye Orpi Maroc 2009 - zprávy z týmu Tomáše Tomečka
3. etapa
Pořadatelé rallye Orpi Maroc se letos pořádně vyřádili na změnách jednotlivých tras. Takže již správně tušíte, že ani dnešní etapa nebyla taková, jak ji původně zveřejnili na svých internetových stránkách.

Speciálka byla rozdělena opět do dvou úseků. První měřil 175 km a druhý 72 km. Celková kilometráž etapy z Ain Beni Matharu zpět do Erfoudu sice nedoznala změn, ale soutěžící se přece jen podívali do jiných končin. Tomáš Tomeček vysvětluje: "Letošní rallye je pro navigátory velmi náročná. Pořadatelům zřejmě zamíchaly karty nedávné deště, proto jsou některé úseky hodně podmáčené a nesjízdné. Na poslední chvíli se dělají změny trasy. Každý večer dostanou navigátoři zhruba 15 - 20 stran dodatků a změn v itineráři, které musí podrobně nastudovat. Vojta Morávek sedí až do půlnoci a vepisuje si změny do itineráře, aby byl na další etapu dobře připraven."

Při včerejší údržbě vozidla Tomáš Tomeček s Vojtou Morávkem vyměnili tlumiče a podle jejich slov se dnes vůz choval lépe. "Stále ještě tatru vylaďujeme. Orpi Maroc je na "předdakarské" testování skvělá," poznamenal Tomeček. Terén byl opět rozbitý. Některé úseky byly velmi svižné a umožňovaly rychlost až 155 km/h.

Tomáš k tomu dodal: "Ve včerejší etapě jsme jeli volněji, i když trať byla místy rychlá. Až v bivaku jsem se šel pořadatelů zeptat, zda je nutné v této rallye dodržovat rychlostní limit 150 km/h. S úsměvem odpověděli, že přece nejedeme "Dakar" a můžeme si tedy jezdit, jak chceme." Tomáš tedy využil příznivých podmínek terénu a v dnešní etapě to pořádně rozjel.

Po dojezdu do Erfoudu se posádka šla ubytovat na hotel a poté se vrhla na každodenní údržbu vozidla.

Zuzana Nohavicová, LRT


Rádi bychom Vás upozornili, že na našich týmových stránkách www.lrt.cz jsou k dispozici kromě reportáží také aktuální průběžné výsledky v kategorii kamiónů a další zprávy.

Vaše pozdravy členům týmu můžete zasílat na adresu vzkazy@tomastomecek.cz.

PR


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na DTM v Brně 2005 od T. Pospíšila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose