www.car.cz
 

Rallye Orpi Maroc : 5. etapa byla pro kamióny nebezpečná
     5.6.2006 08:51 - tisková zpráva


Rallye Orpi Maroc 2006 - zprávy z týmu Tomáše Tomečka

Jakmile se mi podařilo spojit se s posádkou LRT po absolvování předposlední 5. etapy ze Zagory do Ouarzazate, Tomáš Tomeček na mě vybafnul:

"Dnešní etapa byla ... no úplně příšerná! Ještě jsem nikdy takový terén nezažil!" Jelo se převážně přes pohoří Atlas. Úzké trialové horské stezky byly pro kamióny ještě hůř stravitelné než ve včerejší etapě. Ze tří soutěžících v kategorii kamiónů měl největší výhodu Unimog, který je spíš menších rozměrů, takže po horách šplhal poměrně rychle.

Nakonec jej však z bojů o přední pozici vyřadila porucha, která posádku na delší dobu zdržela. Zato obě české tatrovky se plahočily po úzkých stezkách rychlostí 5-10 km/h. Do zatáček bylo nutné s tak obrovskými vozy najíždět opakovaně. Horskou trasu lemoval po jedné straně svah táhnoucí se nahoru a na druhé straně prudký sráz dolů. Ani nemyslet na to, co by se mohlo stát, kdyby se při najíždění do zatáčky dostalo jedno kolo mimo stezku!

Soutěžícím se nakonec podařilo zdolat i horský průsmyk ve výšce 2600 m. Při sestupu dolů se pak všichni mohli kochat pohledem na kamenitou pláň Issil. "Byla to nádherná scenérie," potvrdil Tomáš Tomeček.

Ve Ouarzazatu čekalo na soutěžní konvoj ubytování opět v hotelu. Tomáš se rozloučil slovy: "No nic, jdeme zas makat ... Vojta se chystá vyprat kombinézy a já jdu zkontrolovat auto."

Zuzana Nohavicová, LRT

 

 

Rádi bychom Vás upozornili, že na našich týmových stránkách www.lrt.cz jsou k dispozici kromě reportáží také aktuální průběžné výsledky v kategorii kamiónů a další zprávy.

Vaše pozdravy členům týmu můžete zasílat na adresu vzkazy@tomastomecek.cz.


 
 
Fotogalerie:   ECCE HOMO 2006 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose