www.car.cz
 

ŠKODA AUTO na AUTOSALONU BRNO 2009 představí dvě světové premiéry
     19.5.2009 16:14 - tisková zpráva


Omlazená Octavia RS zaujme nově tvarovanou maskou chladiče s logem RS a výraznými světlomety. Ty mohou být poprvé ve verzi RS osazeny xenonovými výbojkami s natáčecím modulem. Inovovaný nárazník s širším a výraznějším nasávacím otvorem nabídne další dvě novinky; kromě mlhových světlometů s Corner funkcí jsou pro modely Octavia RS k dispozici i LED světla pro denní svícení. Sportovní podvozek snížený na 127 mm, snížená hmotnost vozu (o 20 kg u benzínové, resp. 15 kg u naftové verze) a nižší hodnota koeficientu odporu vzduchu pozitivně ovlivnily výkonnostní parametry. Zvýšila se maximální rychlost
a zlepšily se také hodnoty pružnosti a zrychlení. Pohonné jednotky modelu Octavia RS plní normu EU 5.

 

Designová linie Scout si v nabídce modelů Škoda vybudovala pevné místo a model Octavia Scout je vedle vozů Roomster Scout a Fabia Scout vrcholem nabídky. Omlazená silueta vozu dostala tvář společnou pro celou modelovou řadu Octavia - přepracovaná maska chladiče je lemována výraznými světlomety. Masivní přední nárazník s mlhovými světlomety s Corner funkcí dále podtrhuje terénní vzhled vozu. Dobrá prostupnost terénem - 179 mm světlé výšky a ochrana podvozku jsou dostačující i pro cesty mimo zpevněnou silnici. Pohon všech kol je řešen čtvrtou generací spojky Haldex, která dokáže přenést až 85 % točivého momentu na jedno kolo.

 

Svou premiéru pro české zákazníky si v Brně prožije i modelová řada Yeti. Stylový vůz je určen jak pro městský provoz, tak pro volný čas a bude k dispozici s nejmodernějšími technologiemi, které zajistí nejen vynikající chování na silnici, ale také výborné jízdní vlastnosti v terénu. Čistokrevné SUV nabízí praktické a chytré řešení pro zákazníky, kteří chtějí kompaktní, avšak robustní, univerzální a maximálně bezpečný vůz.

 

V expozici automobilky Škoda dále najdete celou modelovou paletu vozů Škoda, včetně rodiny vozů Scout a GreenLine (Octavia GreenLine s novým dieselovým motorem 1,6 TDI CR/77kW). Ale také například soutěžní  vůz Fabia Super 2000.

 

Se škodovkou na AUTOSALON zdarma

U příležitosti 50. výročí modelu Octavia bude v neděli 7. 6. 2009 každému návštěvníkovi, který se na vstupní bráně BVV prokáže klíčkem od jakéhokoliv vozu Škoda, umožněn volný vstup na AUTOSALON. Navíc, po vyplnění jednoduchého kupónu, bude každý den trvání autosalonu na stánku Škoda Auto vylosován jeden výherce, kterému bude na víkend zapůjčen nový model Yeti.

 

TZ Autosalon Brno


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2009, následky havarie Lamborghini při 3hodinovce, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose