www.car.cz
 

Dravé modely Fabia RS a Fabia Combi RS se odhalí v Ženevě
     2.3.2010 20:43 - tisková zpráva


ŠKODA AUTO PŘEDSTAVUJE VOZY FABIA RS A FABIA COMBI RS
• sportovní verze modelu Fabia s motorem 1.4 TSI/132 kW (180 k)
• premiéra modelu Fabia Combi RS
• první vozy RS k dostání od 2. poloviny r. 2010 v ČR


Dravé modely Fabia RS a Fabia Combi RS představuje Škoda Auto na mezinárodním autosalonu v Ženevě. Obě sériové verze RS, jsou poprvé osazeny čtyřválcovým benzinovým motorem s dvojitým přeplňováním. Při objemu 1,4 litru dosahují výkonu až 132 kW (180 k). Kombinace kompresoru a turbodmychadla umožňuje plynulý a agresivní nárůst výkonu motoru. Maximální rychlost 224 km/h (u verze Combi 226 km/h) a zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 7,3 sekund pro obě varianty zaručují sportovní svezení. Se spotřebou 6,4 l/100 km nabízí Fabia RS vysoký výkon, při současném maximálním využití paliva a hospodárnosti provozu.

„Modelové deriváty RS jsou pro značku Škoda logickou návazností na více než 100-letou tradici v oblasti motorsportu. Věříme, že modely Fabia RS a Fabia Combi RS přispějí k zatraktivnění a ještě větší emocionalizaci modelové řády Fabia v České republice. První vozy budou zákazníkům na domácím trhu k dispozici od 2. poloviny roku 2010“, uvedl Jan Hurt, vedoucí prodeje značky Škoda pro střední Evropu.

Obě sportovní verze zaujmou designem předního nárazníku a integrovaných mlhových světlometů. Ty mohou být na přání vybaveny Corner funkcí, nebo jsou na jejich pozici umístěna světla pro denní svícení na bázi LED diod. Sportovní geny v portfoliu modelové řady Fabia podtrhují 17" kola Gigaro z lehké slitiny vyvinutá speciálně pro RS, červeně lakované brzdové třmeny nebo tónovaná skla. Zádi dominuje nový nárazník s difuzorem a dvojitá koncovka výfuku. Vedle jednobarevného provedení modelu bude nová Fabia RS nabízena s možností barevných kombinací některých prvků vozu. Střecha, střešní spoiler a litá kola budou u verze hatchback, v závislosti na barvě vozu, k dispozici ve třech různých odstínech: volit lze mezi černým, bílým a stříbrným barveným provedením.

Sportovní podvozek spolu s asistenčními systémy ESP, ABS, ASR, naladěnými na vysoké jízdní výkony, zaručuje bezpečnou avšak dynamickou jízdu. Nově přibyla funkce XDS, která při průjezdu zatáčkou elektronicky přibrzdí přední vnitřní kolo, což má za následek zvýšení točivého momentu na vnějším předním kole. Otáčivý moment, který tím vzniká, dává vozu vysokou agilitu při průjezdu zatáčkou. Kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách a asistent rozjezdu do kopce se dodávají standardně a zvyšují nejen komfort, ale i bezpečnost posádky.

V interiéru nabízí Fabia RS a Fabia Combi RS výškově nastavitelná sportovní sedadla s logem RS na opěradle. Tříramenný kožený sportovní volant se na přání dodává i v multifunkční verzi s ovládacími prvky (pádly) řazení sedmistupňové automatické převodovky DSG. Čistotu designu vnitřního prostoru podtrhuje přístrojová deska v odstínu Onyx a pedály z ušlechtilé oceli opatřené protiskluzovými plochami.

V návaznosti na design vozu Fabia RS připravila Škoda pozměněný vzhled i pro svůj rallye vůz Fabia S2000. Dle nových regulí FIA pro kategorii Super 2000 došlo k rozšíření vozu na 1820 mm, modifikována byla rovněž oblast sacího a výfukového systému motoru.

Text tiskové zprávy a fotografie jsou volně k dispozici na oficiálním Media Serveru Škoda Auto (http://media.skoda-auto.com).

Evžen Krauskopf, Podniková komunikace

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   První fotografie nejmenší produktové řady - Fabia a Roomster

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose