www.car.cz
 

Nový sportovní kit pro Focus RS přináší 350 koní
     12.4.2010 17:14 - tisková zpráva


Nový sportovní kit pro Ford Focus RS přináší zvýšení výkonu na 350 koní!

• Novým i stávajícím majitelům vozu Ford Focus RS je nyní k dispozici sada pro zvýšení výkonu na 257 kW (350 koní)
• Úpravy motoru byly vyvinuty ve spolupráci s Mountune Performance
• I po instalaci sady zůstává v platnosti standardní záruka Ford
• Sada bude nejprve k dostání ve Velké Británii, ale počítá se i s dalšími evropskými trhy


/V Praze, 12. dubna 2010/ – Stávající i budoucí majitelé sportovního vozu Ford Focus RS si budou moci brzy pořídit kit pro zvýšení výkonu, schválený společností Ford. Kit MP350 od firmy Mountune Performance zvýší výkon ze sériových 224 kW (305 koní) na 257 kW (350 koní) a točivý moment ze 440 na 460 Nm.

Zpočátku bude kit nabízen prostřednictvím vybraných prodejců Ford ve Velké Británii, později však mají následovat také další evropské trhy. Jde o vůbec první sadu svého druhu pro Focus RS, která získala oficiální schválení Fordu a jejíž instalace neovlivní standardní záruku Ford.

Změny na motoru vycházejí z úprav vyvinutých pro exkluzivní limitovanou sérii Focus RS500. Specialisté firmy Mountune na nich spolupracovali s motoráři divize Ford Team RS.

„Partnerství společností Ford a Mountune dalo již vzniknout řadě sportovních sad pro modely značky Ford, od Focusu ST po novou Fiestu. Věříme, že kit pro Focus RS bude neméně úspěšný,“ řekl Matthias Tonn, šéfkonstruktér programu Focus RS500.

Sada MP350 se skládá z většího mezi chladiče stlačeného vzduchu, větší komory vzduchového filtru, sběrného potrubí s větším průměrem a zesíleného palivového čerpadla. To vše doplňuje nová kalibrace řídicí jednotky motoru.

Na vybraných trzích společnost Mountune nabízí rovněž sady zvyšující výkon pro současné modely Focus ST a Fiesta 1.6 Ti-VCT, stejně jako pro Fiestu ST předchozí generace. Zkušenosti této firmy s motoristickým sportem a výkonnými motory se datují více než dvacet let do minulosti. Mountune dodávala mimo jiné motory pro vůz Ford Sierra RS Cosworth, se kterým vyhrál Robb Gravett v roce 1990 britský šampionát cestovních vozů (BTCC).

Podrobnější informace o sadách Mountune pro vozy Ford včetně modelu Focus RS lze nalézt na webových stránkách www.mountuneperformance.com (v angličtině).

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   DTM 2009 na Nurburgringu a Tom Kostka, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose