www.car.cz
 

Nový model Range Rover Evoque vstupuje do poslední fáze testování
     15.7.2010 11:18 - tisková zpráva


Gaydon/Praha, 14. července 2010

Nový Range Rover Evoque přiznává barvu už při testovacích jízdách

Prototypy nového modelu nebudou při testování utajovány

· Nový model Range Rover Evoque vstupuje do poslední fáze testování
· Plán testů zahrnuje miliony kilometrů a jízdy v těch nejextrémnějších podmínkách po celém světě
· Testovací jízdy nebudou žádným tajemstvím, naopak: Evoque se představí celému světu v elegantním a netradičním „maskování“
· Na vývoji vozidla se podílí velká část z celkových 3 500 konstruktérů společnosti Land Rover
· Všechny součástky a systémy podstoupí více než 17 000 individuálních testů



Gaydon/Praha, 14. července 2010 – Zbrusu nový Range Rover Evoque právě nyní vstupuje do konečné fáze testování. Stovky jeho prototypů vyrazily do celého světa, aby byly vyzkoušeny v těch nejnáročnějších podmínkách a nejdrsnějších klimatických prostředích, která existují.

Land Rover ovšem z tohoto testování nedělá žádné tajemství, jak je mnohdy v automobilovém odvětví zvykem. Designérský tým vybavil deset prototypů opravdu nevšedním „maskováním“, které na sebe naopak upoutá velkou pozornost a nové vozidlo se tímto způsobem představí v deseti nejvýznamnějších městech světa.

Tato opravdu nepřehlédnutelná vozidla se představí v Londýně, New Yorku, Sao Paulu, Paříži, Miláně, Madridu, Berlíně, Sydney, Šanghaji a v Moskvě. Následně je bude možné zahlédnout po celém světě. Zároveň však představují jen nepatrnou část z několika set prototypů Range Rover Evoque, které podstoupí rozsáhlé testování a urazí v rámci něho miliony kilometrů. Hlavním cílem bude ověřit, že Range Rover Evoque disponuje nejvyššími standardy kvality a spolehlivosti. Nový model se začne prodávat v létě roku 2011.

Na testování se podílí velká část z více než 3 500 konstruktérů značky Land Rover. Jejich týmy v rámci něho navštíví bezmála dvacet zemí, ve kterých bude nový model Evoque konfrontován s nejextrémnějšími podmínkami. Budou to nejen arktické pláně či drsné pouště, ale i německé dálnice či městský provoz v rušném centru Tokia.

Land Rover při testování též spolupracuje s přibližně 120 dodavateli jednotlivých součástek. Komponenty projdou bezmála 17 000 individuálními testy, které bez výjimky zahrnou všechny části vozidel. Nový model Evoque tak stejně jako všechny modely Range Rover před svým uvedením na trh podstoupí důkladné testování, které vyzkouší jeho vysokou kvalitu ve všech více i méně standardních podmínkách.

Je obvyklé, že se prototypy vozidel při testování různě maskují. U deseti vozidel Range Rover Evoque tomu bude přesně naopak. Módní „kamufláž“ zobrazuje GPS mapu deseti hlavních měst, ve kterých se Evoque oficiálně představí. Vozidla zároveň díky nápisům na svých bocích obyvatele měst i pozdraví. Hlavním cílem je na model Evoque upozornit a předznamenat jeho očekávanou světovou premiéru.

„Vývojová a testovací fáze má naprosto klíčový význam a směřuje k samotnému uvedení vozidla na trh,“ říká Murray Dietsch, ředitel programů Land Rover. A dodává: „Disponujeme týmem zkušených a skvělých konstruktérů, kteří v detailním plánu testování dohlédnou a ověří, že pro naše zákazníky máme opravdu špičkové vozidlo té nejvyšší kvality.“

Nový Range Rover Evoque je nejmenším, nejlehčím a též nejúspornějším modelem v celé historii společnosti Land Rover. Do prodeje bude uveden v létě 2011 a k dostání bude ve 160 zemích po celém světě.
###




Tomáš Kubík Dieter Platzer
PR konsultant PR manažer

Grayling Czech Republic Jaguar Land Rover Austria

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose