www.car.cz
 

Autosalon § Autotec Brno 2010 : Kde se dělaly největší fronty ...
     7.6.2010 07:56 - tisková zpráva


Kde se dělaly největší fronty

6. června 2010 Tiskové středisko BVV - Na víkendové návštěvníky brněnského výstaviště čekaly nejen novinky vystavovatelů, ale i zajímavý doprovodný program. O co byl největší zájem?

● Hned při vstupu do areálu v rohu pavilonu P nepřetržitě postává hlouček kolem nového trenažéru firmy Škoda Auto. Novinka ve 4D provedení nabízí velmi autentický zážitek umocněný jízdou po závodním okruhu. Simulátor se s řidičem naklání, takže za volantem nové Fabie RS zažívá skutečné pocity přetížení i svírání žaludku.
● V pavilonu Z bylo nejvíc živo v sobotu odpoledne, kdy tady za bouřlivé atmosféry vrcholily finálové závody „Formule 1 ve školách“. Vítězný Speed Performance Show Team ze SPŠ Přerov si vybojoval postup na světový šampionát v Singapuru. Modely monopostů navržené a zkonstruované středoškolskými týmy se po dráze proháněly rychlostí blesku, stačily jim k tomu sifonové bombičky. Kdo neviděl, neuvěří.
● Program ŽENA A AUTO má oslovit hlavně řidičky, ale o víkendu přilákal i řadu jejich mužských protějšků. Hlavně když na pódiu probíhala volba Miss Autosalon, taneční vystoupení, módní přehlídky...
● Čtyřikrát denně strhává vodní proud osobní auto a hraje se s ním jako s krabičkou zápalek. Kolem je pokaždé spousta diváků, protože něco takového uvidíte opravdu jen na brněnském výstavišti, ve světově unikátním centru pro prezentace protipovodňových opatření.
● Sedíte v autobuse a na vlastním monitoru se sluchátky sledujete libovolný film, televizní program nebo trasu cesty... V Evropě zatím hudba budoucnosti, ale s prvním takto vybaveným luxusním autobusem se můžete seznámit už dnes v pavilonu V u firmy Molpir. Ovšem připravte se, že si možná nebudete mít kam sednout, zájem je totiž velký.
● Škoda Auto věnovala VUT v Brně Superb, tam ho vykuchali a předělali na eletromobil, který ujede na jedno nabití až 200 kilometrů, navíc čistě a s nízkými náklady. Unikátní výsledek projektu Superbel.cz uvidíte v pavilonu V. Kolem elektromobilu je pořád plno, hlavně když se sundá ze stojanu a dá do pohybu. A mají k němu přibýt další, prý už přicházejí objednávky...
● Víkendový sraz mladších veteránů přivedl na výstaviště spoustu nadšenců z celé České republiky a přes 200 skvostně opečovávaných automobilů a motocyklů z šedesátých až osmdesátých let. Obrazem poválečného automobilového průmyslu byl také 6. mezinárodní sraz majitelů VW Transporter, Caravelle a Multivan a Setkání vozů VW Brouk. Další skvosty parkovaly v pavilonu A2 a premiérová Classic Show byla největší výstavou svého druhu v České republice.
● Zájem návštěvníků samozřejmě přitahují i novinky automobilek, od studie Hyundai i-flow a cenově dostupného terénního vozu Dacia Duster až po městský elektrobus SOR nebo světovou premiéru Tatry 810.

BVV

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Setkání majitelů vozů BUGATTI v Salzburku zachytil Tonda Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose