www.car.cz
 

Oldtimer Festival 2009 na zámku ve Slavkově u Brna v závěru června
     16.6.2009 12:37 - tisková zpráva


XVI. Oldtimer Festival 2009

Ve dnech 26. a 27. června 2009 se na zámku ve Slavkově u Brna uskuteční šestnáctý ročník Oldtimer Festivalu. Jedná se o tradiční setkání majitelů a příznivců historických vozidel, jež patří k největším a nejvýznamnějším událostem svého druhu v Evropě. Oldtimer Festival každý rok přivítá více než 10 000 platících návštěvníků, pro něž je vždy připraveno na 700 historických vozidel. Také letos se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program, jehož převážná část je soustředěna na sobotu.

Součástí tohoto programu je řada doprovodných akcí včetně divácké soutěže elegance, hudebních vystoupení, modní přehlídky či prohlídek zámku. Děti mají na Oldtimer Festival zajištěn vstup zdarma.

Slavkovského Oldtimer Festivalu, pořádaného společností AGM CZ s.r.o. a jejími partnery, se pravidelně účastní kluby historických vozidel, muzea i jednotlivci z České republiky a zahraničí. Na loňském ročníku proběhlo několik významných premiér, za zmínku stojí první prezentace repliky prototypu aerosaní Tatra V855.

Porenovační premiéru si ve Slavkově odbyl také „vorvaň“, tedy bílá Praga Super Piccolo z roku 1934 s aerodynamickou karosérii, jež byla vyrobena v jediném prototypu karosárnou Sodomka.

Návštěvníci si také měli možnost prohlédnout část jedinečné sbírky Aloise Samohýla, jež byla tentokrát zaměřena na německé vozy Mercedes – Benz. Zde se prezentovaly třeba unikátní vozy Parzifal z roku 1902 nebo kompresorem přeplňovaný sportovní roadster 500 K. Sobotní dopoledne pak zpestřil impozantní příjezd flotily dvanácti desítek motocyklů Harley – Davidson.



Za pořadatele

Jiří Duchoň

www.agm-press.cz  



 
 
Fotogalerie:   Oldtimer Festival 2008 na zámku ve Slavkově u Brna, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose